Apple bevestigt overname van het Israëlische Anobit Technloogy

Archief

Bloomberg heeft zojuist bevestiging gekregen van Apple dat het bedrijf vorige maand het bedrijf Anobit heeft genomen, het Israëlische bedrijf is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en maken van Flash geheugen. De bevestiging kwam op de gebruikelijk Apple manier naar buiten, zoals ze wel vaker doen bij overnames, het bevat namelijk nooit geen details van de aankoop of welke plannen ze mogelijk hebben met het bedrijf.

Steve Dowling, een woordvoeder van Apple, bevestigde vandaag dat de overname is afgerond, maar weigerede verdere details te geven van de overname. Volgens de Israëlische krant Cacalist was de overname al in december afgerond, de Israëlische premier verwelkomde zelfs Apple al op zijn Twitter account.

Steve Downling, woordvoerder van Apple zei tijdens een telefonisch interview het volgende: “Apple koopt van tijd tot tijd vaker kleinere technologiebedrijven, in het algemeen bespreken we onze doelen of plannen met het bedrijf niet.”

Apple betaalde naar verluidt $400-500 miljoen voor Anobit, maar noch Apple noch Anobit heeft bevestigd dat dit ook de werkelijke aankoopprijs is.

Anobit is momenteel ook verantwoordelijk voor de Flash-geheugencontroller die gebruikt wordt in de iOS apparaten van Apple zoals de iPad en iPhone, dit is waarschijnlijk een van de redenen dat Apple meer gebruik wil gaan maken voor Anobit, mogelijk zelfs om het geheugen klaar te maken voor het Mac platform van Apple.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*