Analist: ‘Nieuwe iPhone wordt een grote update’

Archief

Het is weer die tijd van het jaar waar gebruikers beginnen te twijfelen of ze nu nog de nieuwste iPhone gaan aanschaffen bij een abonnement of om te wachten op de volgende iPhone.

De verwachting is in ieder geval dat Apple later dit jaar de nieuwste iPhone gaat aankondigen. Eerder deze maand werd het tijdens de WWDC 2012 al duidelijk dat iOS 6 in het najaar beschikbaar zal zijn voor de iPad 2, iPad 3, iPhone 3GS, iPhone 4 en de iPhone 4S (dus niet de originele iPad). Deze aankondiging kan als een hint worden gezien dat de volgende iPhone ook in deze periode gaat worden uitgebracht. Het enige probleem voor Apple is dat sommige klanten er op dit moment liever voor kiezen om nog te wachten de het upgraden, daarom is dit kwartaal voor het bedrijf normaal gesproken één van de mindere.

Eerder deze week waren er al een aantal analisten die de prognoses voor juni en september hebben bijgesteld naar beneden vanwege de verwachte aankondiging in oktober. Gelukkig waren er ook nog een aantal analisten die ‘voorspellingen’ deden over de specificaties van de nieuwe iPhone.

Volgens Sterne Agee analist Shaw Wu gaat de volgende update één van de grootste updates in de afgelopen paar jaar worden; een nieuw design, groter scherm en 4G LTE. De verwachting van Wu is dan ook dat de telefoon het qua verkoopcijfers nog beter zal doen dan de iPhone 4S.

Wu heeft ook van verschillende bronnen vernomen dat de volgende iPhone een groot aantal 3G en 4G netwerken gaat ondersteunen, zoals het China Mobile SCDMA 3G netwerk. Iets wat misschien minder verassend is als je kijkt naar de afgelopen WWDC, waar Apple een aantal functie aankondigde die specifiek op de Chinese markt gericht zijn.

“We geloven dat een combinatie tussen technologie en iOS 6 functies die specifiek zijn bedoeld voor de Chinese markt, zoals Siri in het Mandarijn en Kantonees, een verbeterd Chinees toetsenbord en integratie met populaire internet services zoals Baidu, Sina Weibo, Youku and Tudou kunnen bijdragen aan een groter succes in China en mogelijk een overeenkomst met China Mobile.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*