Apple werkt aan nieuwe iTunes versie met meer sociale functies

Archief

Apple is volgens Bloomberg op het moment druk bezig met het vernieuwen van iTunes, het zou volgens de site één van de grootste veranderingen zijn sinds de lancering van de dienst in 2003.

De nieuwe functies zullen tegen het einde van jaar worden onthuld door Apple, die zoals gewoonlijk geen reactie gaf op de geruchten. Eén van de grootste verbeteringen zou de naadloze integratie zijn met iCloud, gebruikers zouden veel makkelijker hun muziek, video’s en app collectie kunnen beheren. Ook is Apple bezig om het mogelijk te maken om muziek te delen met andere gebruikers.

In de afgelopen jaren is er afgezien van de lancering van iTunes Match maar weinig veranderd, dit is ook één van de redenen dat Apple actie onderneemt en de grootste update tot nu toe zal gaan uitbrengen voor de online muziekwinkel.

De iTunes winkel is cruciaal geweest voor de comeback van Apple, in het afgelopen kwartaal genereerde de dienst meer dan $1.9 miljard, maar de service wordt ook vaak gezien als een extra dienst voor de iOS apparaten. Gebruikers van deze apparaten kunnen gemakkelijk muziek, apps en videos kopen via de iTunes applicatie.

Momenteel kun je zo’n 28 miljoen tracks en 45,000 films vinden in de iTunes Store. In de App Store zijn er momenteel 650.000 applicaties beschikbaar voor de iPhone, iPad en iPod Touch.

De gigantische hoeveelheid aan inhoud heeft ook een nadeel, het wordt al snel lastig om bepaalde muziek, videos of apps te vinden. Het bedrijf hoopt met de vernieuwde iTunes Store het zoeken makkelijker te maken en de iCloud dienst verder te integreren.

Eén van de belangrijkste functies van de vernieuwde iTunes Store zal zijn dat het mogelijk wordt voor gebruikers om muziek met andere mensen te delen, een functie wat door veel Spotify gebruikers al vaak wordt gebruikt. Volgens verschillende bronnen heeft Apple al onderhandeld met een aantal grote platenmaatschappijen, gebruikers zouden mogelijk gratis naar muziek mogen luisteren dat door andere gebruikers is gedeeld.

Ook heeft Apple verdere Facebook en Twitter integratie toegevoegd aan iOS en OS X, hierdoor wordt het voor gebruikers al een stuk makkelijker om muziek te delen via de twee grootste sociale netwerken.

Volgens Bloomberg is Apple al begonnen met het maken van kleine wijzigingen, zo is er nu een speciale applicatie voor podcasts op de iPhone, iPod Touch en iPad, in het verleden waren de podcasts aanwezig in de iTunes applicatie.

Om meer multimedia functies toe te voegen aan iTunes heeft Apple meerdere platenmaatschappijen gevraagd voor meer foto’s en video’s van de verschillende artiesten.

In de afgelopen maanden hebben platenmaatschappijen bij Apple aangedrongen om een streamingdienst te beginnen die vergelijkbaar is met Spotify, klanten kunnen voor een vast bedrag in de maand onbeperkt muziek luisteren. De bron van Bloomberg zegt dat Apple op dit moment nog niet bezig is met een vergelijkbare dienst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*