Google kondigt 3D-versie aan van Google Earth en Off-Line kaarten voor Google Maps

Archief

In een persconferentie die voor Google’s doen erg laat werd aangekondigd, waarschijnlijk om Apple voor te zijn, heeft het bedrijf de nieuwe versie van Google Maps laten zien aan de pers. Volgens verschillende journalisten die aanwezig waren tijdens de presentatie was het een teleurstellende presentatie, veel ‘onzin’ over de geschiedenis van Google Earth, Maps en Street View producten, waar eigenlijk helemaal niemand op zit te wachten, ook bood Google ons een kijkje op wat komen gaat.

De Google presentatie is in ieder geval een goede indicatie dat Apple volgende week maandag met hun eigen service gaat komen dat Google Maps compleet zal gaan vervangen op iOS, wat zal anders de reden zijn geweest dat Google er nog snel een persconferentie heeft georganiseerd zo kort voor Apple’s World Wide Developers Conference (WWDC)?

Een van de nieuwe functies die Google presenteerde is de weergave van 3D-gebouwen in Google Earth. Net zoals C3 Technologies (nu Apple) heeft Google vliegtuigen langs steden laten vliegen met speciale software die het mogelijk maakt om een 3D kaart van gebouwen te genereren.

Om een 3D-kaart te maken gebruikt Google vliegtuigen die beelden maken op een hoek van 45-graden op 4 verschillende plaatsen. Google‘s software bouwt daarna een 3D-model door alle afbeeldingen met elkaar te combineren en gebruik te maken van een speciaal algoritme dat kan bepalen hoe het gebouw in elkaar steekt en wat welke kleur het heeft. Het proces is volledig geautomatiseerd en de 3D render wordt gegenereerd zonder enige menselijk interacties. Volgens Google is de software intelligent genoeg om te weten wanneer een afbeelding bijvoorbeeld is geblokkeerd of wanneer het in de schaduw staat. Het bedrijf hoopt de 2D en 3D te combineren in de toekomst om ook informatie te geven over de verticale locatie, al zal dit zeer waarschijnlijk nog jaren kosten om dit te ontwikkelen.

Niet alleen liet Google de ontwikkelingen zien van Google Earth, wat trouwens binnenkort gaat worden uitgebracht voor Android toestellen, maar het onthulde ook enkele nieuwe technologieën die gebruikt gaan worden in samenwerking met Street View ook gaat het bedrijf het mogelijk maken om kaarten off-line beschikbaar te maken met Google Maps voor Android.

We verwachten ook dat deze functies later naar iOS gaan komen, zelfs als Apple beslist om de Google Maps applicatie te vervangen dan zal Google er waarschijnlijk voor kiezen om het als een losse applicatie uit te brengen in de App Store.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*