Nieuwe iDevices krijgen 19-pins dock connector, vergelijkbaar met Thunderbolt-poort

Archief

In februari van dit jaar kwam iMore met een gerucht naar buiten dat Apple bezig is met de ontwikkeling van een kleinere dock-connector voor de toekomstige iOS-apparaten, dankzij het gebruik van een kleinere connector in plaats van de huidige 30-pins connector hoopt Apple de nieuwe producten dunner te kunnen maken en maar plaats vrij te maken voor andere onderdelen.

Bij de geruchten van iMore bleef het niet, in de afgelopen paar maanden zijn er verschillende bronnen geweest die hebben aangegeven dat Apple wel degelijk bezig is met een nieuwe connector voor de volgende generatie iPhone, iPad en iPod Touch. Aan het begin van deze maand waren er zelfs een aantal unibody behuizingen gelekt van wat mogelijk de nieuwe iPhone zou kunnen worden, ook deze bevatten een opening voor de kleinere dock-connector.

Hoewel de form factor en de ware grootte van de nieuwe poort nog steeds onbekend is, claimt TechCrunch nu ook dat het informatie heeft ontvangen dat de 19-pins connector toch echt als vervanging gaat dienen van de huidige 30-pins connector. Deze verandering zal opnieuw een schok gaan veroorzaken, denk bijvoorbeeld aan alle accessoires die niet langer de nieuwste iDevices ondersteunen.

De nieuwe poort die kan worden gezien in een aantal foto’s op de Mobilefun website, is qua grootte vergelijkbaar aan die van de Thunderbolt-poort die je momenteel kan vinden op de MacBook’s van 2011 en 2012, maar volgens TechCrunch hebben drie verschillende fabrikanten aangegeven dat het zeker niet een Thunderbolt-poort zal betreffen.

Apple lijkt dan toch eindelijk afscheid te gaan nemen van de 30-pins poort die het introduceerde met de derde generatie iPod. Het mooie van de 30-pins connector is dat bijna alles accessoires nog steeds werken met de nieuwste maar ook met de oudste iDevices. Kijkend naar de nieuwe MagSafe 2-poort lijkt het erop dat Apple meer belang hecht aan het besparen van ruimte dan het kijkt naar de ondersteunen van accessoires.

Volgens TechCrunch hebben in ieder geval drie onafhankelijk fabrikanten bevestigd dat de 19-pins dock connector er gaat komen. Het lijken dus een aantal zware maanden te gaan worden voor fabrikanten van Apple accessoires, ze zullen net zoals ons moeten wachten op de officiële aankondiging van Apple.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*