Nieuwe iPhone 5 komt in september; tegenvallende iPhone verkopen verwacht

Archief

Volgens verschillende analisten gaat Apple het dit kwartaal lastig krijgen om de verkopen van de iPhone 4S op een stabiel niveau te houden, veel consumenten zullen gaan wachten op de volgende iPhone die later dit jaar zal worden uitgebracht door Apple. Maar de mindere iPhone verkoop zal weleens van korte duur kunnen zijn, gezien de verwachte grote vraag naar het nieuwe iPhone model, die volgens verschillende analisten weleens de smartphone markt in 2013 kan gaan domineren.

In de afgelopen weken hebben verschillende analisten voorspeld dat Apple zeer waarschijnlijk geconfronteerd gaat worden met de mindere verkoop van de iPhones, niet een erg vreemde analyse gezien het feit dat dit ook al in de kwartaalcijfers te zien was van het afgelopen jaar.

Mark Moskowitz analist van J.P. Morgan wist aan investeerders te melden dat de volgende iPhone zeer waarschijnlijk in september zou gaan worden aangekondigd en uitgebracht door Apple. De langverwachte iPhone update zal ondersteuning gaan brengen voor 4G/LTE en een aantal nieuwe innovaties kunnen er mogelijk voor zorgen dat de iPhone de smartphone gaat domineren in 2013.

Nieuwe revolutionaire hardware verbeteringen in samenwerking met nieuwe software diensten zoals Passbook, Maps, FaceTime over 3G/4G zullen belangrijke vernieuwen zijn voor de iPhone, aldus Moskowitz.

De analist gelooft echter dat de nieuwe iPhone een daling van de verkoop van de huidige generatie iPhones zal gaan veroorzaken. Een trend die vaak in het tweede kwartaal is te zien, en ook andere hardwareleverancies zou kunnen treffen.

Afgelopen voorspeelde Pacific Crest analist Andy Hardgreaves al dat de hoge verwachtingen en vele geruchten over de iPhone 5 onder Apple fans over de hele wereld er voor zou kunnen zorgen dat veel consumenten gaan wachten met het aanschaffen van een nieuwe smartphone. Hardgreaves verwacht dat er in het fiscale jaar van 2013 een buitengewone vraag zou zijn naar de nieuwe Apple producten.

Ondertussen werd de vijfde verjaardag van de iPhone vandaag gevierd. Volgens Strategy Analytics is de iPhone sinds de lancering op 29 juni 2007 meer dan 250 miljoen keer verkocht, en heeft het zo’n 150 miljard dollar aan inkomsten opgebracht voor het bedrijf.

De iPhone is één van de belangrijkste producten geworden in de Apple line-up en daar lijkt dit jaar geen verandering in te komen. Over de nieuwe iPhone lijkt al veel bekend te zijn, zo zou het voor het eerst gebruik maken van een groter scherm, een nieuwe A5X processor, 4G ondersteuning, nieuwe connector en een NFC chip voor het maken van betalingen met je mobiel.

Verder komt de nieuwe iPhone zeer waarschijnlijk met 1 GB RAM, iOS 6, verbeterde Siri, 8+ megapixel camera, betere batterij en een hoge-resolutie front-facing camera.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*