Nieuwe iPhone bevat Near Field Communication (NFC) ontvanger voor PassBook (iOS 6) ondersteuning?

Archief

In de afgelopen paar maanden heeft 9to5Mac al aantal nieuwtjes naar buiten gebracht over de volgende generatie iPhone, althans het prototype daarvan. Zo werd eerder al bekend dat de nieuwe iPhone zeer waarschijnlijk een groter scherm krijgt met een resolutie van 1136 x 640 pixels, wat slechts een fractie hoger is in vergelijking met het huidige Retina-scherm van de iPhone 4/4S. Deze extra pixels moeten het verschil in grootte tussen beide schermen compenseren.

De twee iPhone prototypes staan intern bekend bij Apple als de N41AP (5,1) en de N42AP (5,2). Of deze versies ook in de winkel komen te liggen is moeilijk te zeggen, maar volgens 9to5Mac betreft het PreEVT-prototypes. Dit soort prototypes bevinden zich normaal gesproken in een vroege fase. Toch heeft de site meer informatie kunnen ontdekken in de hardware code dump van beide toestellen. Zo lijkt het erop dat Apple een Near Field Communication (NFC) controller aan het testen is die rechtstreeks is verbonden met de power management unit (PMU).

De NFC technologie is zeker interessant, je kunt hierdoor bijvoorbeeld afrekenen door je iPhone dicht over een ontvanger heen te halen. Zo zou je je bijvoorbeeld kunnen voorstellen dat je je boodschappen kan gaan afrekenen met je iTunes account en je gekoppelde creditcard. Ook zou het voor andere doeleinden kunnen worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld het gebruik van kortingsbonnen, of om persoonlijke bestanden uit te wisselen tussen twee apparaten.

Het gebruik van NFC is niet opmerkelijk te noemen, verschillende patenten in de afgelopen twee jaar lieten al zien dat het een technologie is die Apple zeer serieus neemt. We moeten er ook bij vermelden dat het bedrijf tijdens de WWDC presentatie de iOS 6 applicatie PassBook heeft aangekondigd. Deze app maakt het bijvoorbeeld mogelijk op je instapkaarten, kaartjes, winkelkaarten en vouchers op te slaan in je telefoon. De NFC technologie kan hier natuurlijk perfect voor gaan worden gebruikt. Zo heeft Google met Google Wallet al hun eigen betaalservice met NFC en heeft ook Microsoft afgelopen week een vergelijkbaar systeem aangekondigd.

En dan rest is natuurlijk nog de vraag, gaan bedrijven in Nederland ook NFC ontarmen? Een goede vraag, maar een moeilijk om te beantwoorden. Nederland staat er jammer genoeg niet om bekend om functies als deze snel te implementeren, zeker in vergelijking met landen als Amerika.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*