WhatsApp installeren op je iPad of iPod Toch met WhatsPad

Archief

20120629-202755.jpg
WhatsApp is zeer waarschijnlijk een van de populairste multi-platform applicaties die het mogelijk maakt om berichten, foto’s en videos met je vrienden of familie te delen, je kan het bijna zien als de vervanger van SMS. Het enige nadeel is het feit dat je WhatsApp account aan je telefoonnummer word gekoppeld, daardoor is het dus eigenlijk niet mogelijk om de dienst op je iPad of iPod Touch te gebruiken. Toch hebben we een gemakkelijke manier gevonden om de service als nog werkend te krijgen op beide apparaten.

Een simpele zoekopdracht naar WhatsApp in de App Store zal geen resultaten tonen op je iPod Touch of iPad, en zelfs als de gebruiker erin slaagt om het op de iPod Touch of iPad te installeren, wordt een direct een foutmelding weergegeven bij het starten van de app.

Om deze tutorial te voltooien moet je gebruik maken van een jailbreak.

Installeren van WhatsApp op de iPad of iPod Touch

Voordat we WhatsApp proberen werkend te krijgen op je apparaat is het belangrijk dat je natuurlijk WhatsApp eerst installeerd. Gezien het feit dat je WhatsApp niet kan vinden in de App Store moet je de app handmatig installeren. Gelukkig is ee een makkelijke manier om dit te doen. Heb je WhatsApp al geinstalleerd dan kun je direct doorgaan naar ‘Hoe krijg ik WhatsApp werkend’.

Sluit je iPod Touch of iPad aan op uw PC/Mac en volg de stappen.

Stap 1: Download en installeer de iPhone Configuration Utility, deze applicatie maakt het mogelijk om Apple apparaten aan te passen voor zakelijk gebruik.

Stap 2: Gebruik de desktop versie van iTunes en zoek naar WhatsApp Messenger en koop/download de applicatie naar de computer.

Stap 3: Start de iPhone Configuration Utility, die u eerder geïnstalleerd heeft in stap 1. Selecteer je iPod Touch of iPad aam de linkerhand van het scherm en druk op ‘Application’.

Stap 4: Klik op ‘Add IPA’ en navigeer naar de locatie waar je je WhatsApp applicatie hebt opgeslagen, deze kun je vinden in de media folder waar je iTunes applicatie zich bevind. Ook kun je de app naar je bureaublad kopiëren naar de utility applicatie slepen.

Stap 5: Zodra de juiste IPA is geselecteerd, scroll je naar beneden en druk je op de knop van installeren, In een aantal ogenblikken zal WhatsApp zijn geïnstalleerd op je iPad of iPod Toch.

WhatsApp werkend krijgen op de iPad of iPod Touch

Na het installeren van WhatsApp start je op de iPad of iPod Toch de Cydia applicatie en zoek je naar de tweak ‘WhatsPad’. Installeer de tweak en herstart je iDevice na de installatie.

WhatsApp is nu klaar voor gebruik op je iPad of iPod Touch, het zal op dezelfde manier werken als op je iPhone, helaas zal je altijd wel een Wi-Fi verbinding tot je beschikking moeten hebben. Vergeet niet om een juist telefoonnummer door te geven, je moet namelijk de applicatie nog activeren met een PIN code, die je ontvangt via de SMS. Na de activatie is WhatsApp klaar voor gebruik.

2 Reacties

  1. Heel erg bedankt! Ik wilde erg graag whatsapp op mijn ipod touch kunnen gebruiken en heb hem er zelfs voor gejailbreakt. Nu is het eindelijk gelukt!

    Reageer
    • Hallo Julya,

      probeer het ook maar kan de iphone conifguratie utili niet openen op mijn pc of moet het anders, heb al wel whatsapp gekocht en de iphone configuratie utilit geinstalleerd op mijn laptop maar kan hem niet openen.

      kan je mij helpen.

      gr. Eli

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*