Apple verliest zaak in UK; Galaxy Tab niet “cool” genoeg om te lijken op de iPad

Archief

Apple heeft opnieuw een juridische zaak verloren in Engeland, de rechter oordeelde namelijk dat de Galaxy Tab 10.1 niet “cool” genoeg is om verward te worden met het ontwerp van de iPad.

Volgens rechter, Colin Birss, schendt de Galaxy tablet niet het geregistreerde ontwerp van de iPad. Hij zei dat consumenten zeer waarschijnlijk de twee tablets niet met elkaar zouden verwarren. Ze zijn simpelweg niet zo “cool” als de iPad.

Apple heeft op dit moment een groot aantal rechtszaken lopen over de hele wereld tegen de rivalen HTC en Samsung, beide bedrijven concurreren samen met Apple op de tablet en smartphone markt. De bedrijven beschuldigen elkaar constant van het kopiëren ontwerpen en technologie die wordt gebruikt in de mobiele apparaten.

Samsung zei in een verklaring dat de uitspraak bevestigd dat de Galaxy Tab geen inbreuk maakt op het ontwerp van de iPad van Apple.

“Mocht Apple doorgaan met het maken van soortgelijke juridische claims in andere landen, dan zou de innovatie en de keuze van de consument weleens in het gedrang kunnen komen.”

Rechter Birss wist verder in zijn uitspraak te melden dat de producten van Samsung uniek genoeg waren vanwege een dunne ontwerp en ongewone details op de achterkant. Apple heeft 21 dagen gekregen om beroep aan te tekenen tegen de uitspraak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*