De toekomst van de Apple iMac

Archief

Wat biedt de toekomst voor de Apple iMac? Hoewel het zeker één van de populairste producten is het assortiment van Apple is het alweer meer dan een jaar geleden sinds de laatste update; gezien het feit dat het alweer een tijdje geleden is dat er aanpassingen zijn gemaakt aan het design gonst het op het web van de geruchten. Maar wat gaat er echt gebeuren?

In de weken voorafgaande aan de WWDC waren er veel sites die claimden dat een nieuwe iMac tijdens de ontwikkelaars conferentie zou worden aangekondigd; jammer genoeg had Apple op het gebied van de iMac niks nieuws te melden.

Zo schreven velen over een nieuwe iMac met een scherm dat een stuk minder zou moeten spiegelen dan het huidige model, ook zou de iMac worden uitgerust met de nieuwe Ivy Bridge processoren.

Een artikel dat vandaag op de website van Digitimes verscheen beweerde dat we mogelijk nog langer moeten wachten op een nieuwe iMac, volgens de website zal het nieuwe model pas volgende maand uit China worden verzonden, en zou het pas in oktober worden uitgebracht. Dit lijkt mij persoonlijk een sterk verhaal, een verhaal die we wel vaker hebben gezien op Digitimes.

Waarom? Ten eerst omdat Apple deze maand OS X 10.8 Mountain Lion gaat uitbrengen. Het lijkt meer zin te hebben om een iMac rond deze tijd uit te brengen, net zoals Apple afgelopen jaar deed met de MacBook Air en Mac Mini. Het zou een ideale promotie campagne kunnen zijn dankzij de aandacht voor het nieuwe besturingssysteem, en Apple zou ook kunnen meeliften op de vraag naar nieuwe systemen voor het komende schooljaar.

De tweede reden is dat Apple in oktober zeer waarschijnlijk de nieuwe iPhone gaat aankondigen en uitbrengen. Het is niet erg logisch dat Apple twee verschillende producten in dezelfde periode uitbrengt, aangezien er altijd één van de twee zal ondersneeuwen, en in dit geval zal dit haast zeker de nieuwe iMac zijn.

Verder zijn er nog geruchten dat Apple mogelijk een iPad Mini gaat uitbrengen om een concurrent van de Nexus 7 op de markt te brengen. Deze kleinere iPad zal zowel de concurrentie moeten aan gaan met de tablet van Amazon (Kindle Fire) en Google (Nexus 7). Het lijkt voor de hand te liggen dat deze tablet snel na de release van de Nexus 7 gaat worden aangekondigd.

Retina-scherm? Dan zijn er nog de claims over het gebruik van een mogelijk Retina-scherm voor de nieuwe iMac. Mogelijk wacht Apple tot de nieuwe schermen klaar zijn voor het gebruik in de nieuwe iMac.

We weten dat een Retina-scherm op dit moment erg prijzig is. Verschillende tear-downs hebben laten zien dat de prijs van een vergelijkbaar scherm zo rond de $150 ligt op dit moment, en dan praten we over het scherm van de nieuwe MacBook Pro.

We weten ook dat Foxconn en Sharp steeds dichter naar elkaar lijken te groeien, een aantal maanden geleden heeft Foxconn namelijk een groot aantal aandelen van Sharp gekocht, waardoor er nog meer know-how voor Apple beschikbaar is. Hoewel er veel geruchten zijn dat Sharp de fabrikant gaat worden voor de Apple televisie bestaat er natuurlijk ook een kans dat het bedrijf panelen gaat ontwikkelen voor de nieuwe iMac.

De tijd zal het leren, op 24 juli gaat Apple de financiele resultaten van het derde kwartaal van 2012 presenteren. Een dag na de presentatie zal Mountain Lion zeer waarschijnlijk worden uitgebracht. Het zou een goed moment kunnen zijn om een iMac en Mac Mini met de nieuwe Ivy Bridge processoren uit te brengen, een Retina-scherm voor de iMac zou daarom nog weleens een tijdje kunnen gaan duren. Ook moeten we niet vergeten dat er voor de verdubbeling van de resolutie veel grafische bandbreedte nodig is, en de vraag is of de huidige chips hier al mee kunnen omgaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*