Nitrous maakt gebruik van Nitro Javascript engine mogelijk voor Chrome

Archief

Een van de grootste problemen die ik heb met het gebruik van 3rd party browsers is dat ze altijd aanzienlijk trager zijn dat de standaard Safari browser. Dit komt doordat Apple externe ontwikkelaars geen gebruik laat maken van de Nitro Javascript Engine. Gelukkig hebben we altijd nog de jailbreak community die al veel problemen heeft opgelost. De jailbreak tweak Nitrous maakt het namelijk mogelijk dat alle apps van de engine gebruik kunnen maken.

Na het installeren van Nitrous kunnen alle applicatie die gebruik maken van het internet ook toegang krijgen tot de Nitro Javascript-engine via het instellingsmenu. Dit betekent dat browsers zoals Chrome, maar ook andere apps zoals Facebook en Twitter gebruik kunnen maken van de snelle Javascript-engine. Uit een eerste test was het direct duidelijk dat Chrome met Nitrous een klap sneller is geworden.

V8 Benchmark Suite Test (Hoger is beter)

  • Chrome zonder Nitrous: 96
  • Chome met Nitrous: 346
  • Safari: 360

Hoewel de Chrome browser nog niet zo snel is als de Safari browser, is het verschil nog amper waarneembaar. Nitrous is momenteel voor $0,99 beschikbaar in de Big Boss Repository (Cydia).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*