Alle iPhone 5 geruchten op een rijtje

Archief

We zitten alweer in augstus, het moment in het jaar dat alles in het teken staat van de nieuwe iPhone. Dit jaar is het niet anders, voor ons een goed moment om alle geruchten eens op een rijtje te zetten. Want wat kunnen we nu eigenlijk gaan verwachten van de iPhone 5?

Ontwerp

In de afgelopen maanden hebben we al verschillende ‘gelekte’ cases gezien van wat mogelijk de nieuwe iPhone zou kunnen zijn. Het is lastig te zeggen of deze cases nou echt door Apple zijn gemaakt of dat ze gebaseerd zijn op geruchten. Eerder deze week zagen we al een complete iPhone voorbij komen, en dit zou het toestel kunnen zijn dat Apple later dit jaar gaat uitbrengen.

Mochten de geruchten waar zijn dan zal het een unibody design zijn, met een tweekleurige achterkant, die zowel in het wit als zwart beschikbaar zal zijn.

Scherm

De cases die voorbij komen zijn een goede indicatie dat de scherm grootte voor het eerst gaat veranderen sinds de eerste iPhone. Het scherm zal waarschijnlijk 4-inch (16:9) groot zijn, toch vragen wij ons af of dit ook echt zal gaan gebeuren. Een 16:9 scherm zal betekenen dat ontwikkelaars de interface van hun applicaties moeten aanpassen.

Verder zal de iPhone mogelijk gebruik maken van Sharp’s IGZO technologie. Het gebruik hiervan zal resulteren in een dunner scherm met een betere lichtopbrengst. Dit betekent dat er minder LED’s nodig zijn, waardoor het scherm minder ruimte zal innemen, ook zal scherm zuiniger zijn dat het scherm van de iPhone 4S.

iOS 6

Eén ding is in ieder geval zeker, de nieuwe iPhone gaat worden uitgebracht met iOS 6. In onze hands-on hebben we je al een korte indruk proberen van het besturingssysteem dat tijdens de WWDC conferentie werd aangekondigd. De grootste verandering is zonder twijfel dat het besturingssyteem voor het eerst gebruik gaat maken van Apple’s eigen ‘Kaarten’ dienst. Verder is de verwachting dat PassBook NFC gaat ondersteunen, maar daarover later meer.

Dock Connector

Apple maakt al sinds jaar en dag gebruik van de 30-pins dock connector, het voordeel hiervan is dat alle accessoire gebruikt kan worden door verschillende apparaten. Maar met zoveel dingen in de technologische markt komt aan alles een einde, zo ook met de huidige dock connector.

Eerder dit jaar verving Apple de MagSafe connector van de MacBook Pro Retina met de MagSafe 2 connector, een indicatie dat het bedrijf niet bang is om veranderingen door te voeren. Toch zal de verwachte 19-pins dock connector een grotere schok teweeg brengen.

 

4G Wereldwijd?

Het is eigenlijk geen verrassing dat de nieuwe iPhone 4G/LTE gaat ondersteunen, de vraag is alleen of het dit keer wereldwijd kan worden gebruikt. De Retina iPad zorgde voor veel problemen, omdat 4G alleen kon worden gebruikt in de Verenigde Staten en Canada, dit kwam door de verschillende frequenties die wereldwijd worden gebruikt.

De ontwikkeling van de 4G chips is in het afgelopen jaar aanzienlijk verbeterd, eerder zorgde het gebruik van 4G nog dat de accu van verschillende telefoons erg te lijden had. Deze problemen hebben er in geresulteerd dat Apple vorig jaar besloot om nog geen 4G chip in de iPhone 4S te plaatsen, maar we zijn een jaar verder en Apple lijkt er niet mee weg te kunnen komen als de iPhone niet de technologie gaat ondersteunen.

NFC Functionaliteit

Net zoals we elk jaar de geruchten horen over een groter scherm blijven de geruchten over het gebruik van NFC ook maandelijks terug te komen. De PassBook applicatie van iOS 6 maakt het mogelijk om je vliegtickets, kortingsbonnen en andere passen en kaarten digitaal op te slaan, het ligt voor de hand dat NFC hier een belangrijke rol in gaat spelen.

12 September

Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat de iPhone op 12 september gaat worden aangekondigd, de lancering van de telefoon zou 9 dagen later plaats vinden op 21 september. Opnieuw een verandering, vorig jaar kondigde het bedrijf de iPhone 4S in oktober aan, mogelijk is de aankondiging naar voren gehaald vanwege de tegenvallende verkopen van de iPhone 4S in de laatste maanden.

’New’ iPhone of iPhone 5?

Het is een stuk makkelijker om de praten over de iPhone 5, ook al is het eigenlijk de zesde iPhone. Toch is het waarschijnlijker dat Apple stopt met het uitdelen van nummers en het gewoon de ‘nieuwe’ iPhone’ gaat noemen, net zoals eerder dit jaar gebeurde met de iPad.

Dit is alles wat we tot nu toe weten, het is nu wachten op de officiële aankondiging van Apple.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*