Apple probeerde exclusieve toegang te krijgen tot chip productie van TSMC

Apple

Eerder deze week schreven we nog hoe Samsung de patentzaak met Apple intern zoveel mogelijk gescheiden probeert te houden zodat er in de toekomst ook met het bedrijf uit Cupertino kan blijven worden gewerkt, maar dit betekent natuurlijk niet dat Apple niet met andere chipmakers mag praten. Volgens Bloomberg hebben zowel Apple als Qualcomm aan Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) laten weten bereid te zijn om 1 miljard dollar te investeren om exclusieve toegang tot de chip voorraden te krijgen, beide biedingen werden door TSMC afgewezen omdat het bedrijf flexibel moet kunnen blijven voor de productie van chips van verschillende klanten. De deal tussen Apple, Qualcomm en TSMC zal daarom (nog) niet plaats vinden, maar toch is het een teken dat Apple minder afhankelijk wil zijn van Samsung voor de productie van onderdelen en chips.

Het probleem van Apple lijkt vooral het feit te zijn dat Samsung momenteel de enige leverancier is van de Apple Ax-processor, zo maakt de Zuid-Koreaanse fabrikant de Apple A5 (Apple TV 3G/iPad 2/iPhone 4S) en de Apple A5X (iPad Retina). Volgens Bloomberg zijn bedrijven als Qualcomm alternatieve leveranciers nodig om ervoor te zorgen dat de financiële winst niet wordt gelimiteerd doordat er niet genoeg chips worden geproduceerd.

In de afgelopen weken heeft TSMC laten weten dat het van plan is om één of twee fabrieken volledig te gaan gebruiken voor een enkele klant, onduidelijk is of dit Apple is of een andere klant. De geruchten over de mogelijke samenwerking tussen Apple en TSMC komen niet uit de lucht vallen, vorig jaar zou het bedrijf uit Cupertino nog meerdere gesprekken hebben gevoerd met TSMC over de productie van de Apple Ax chips voor apparaten zoals de iPhone en iPad, maar productie problemen waren volgens insiders de reden dat de deal tussen de twee bedrijven was afgeketst en de reden dat Samsung aanbleef als exclusieve leverancier van de chips.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*