Geen NFC functionaliteit voor nieuwe iPhone

Archief

In de afgelopen maanden is er hevig gespeculeerd dat de volgende iPhone ook NFC functionaliteit zou hebben, zo schreven we gisteren nog over een onbekende chip dat mogelijk het gebruik van NFC bevestigde. Hoewel er nog veel onzekerheid is over het gebruik van NFC lijkt het al wel vast te staan dat de iPhone voor het eerst een groter 4-inch gaat krijgen en een 4G/LTE chip die wereldwijd kan worden gebruikt.

De raadselachtige vierkante chip die bescherm wordt met een EMI Shield werd gisteren ontdekt en zou volgens velen een NFC-chip zijn. Maar er zijn een aantal redenen waarom de kans groter is dat het geen NFC chip is zo blijkt uit een analyse door AnandTech.

Volgens de website zijn er een aantal redenen waarom dit niet de NFC chip is waar iedereen zo op hoopt. De Near-Field-Communication technologie moet namelijk zorgen voor een magnetisch veld dat moet worden gecreëerd door een spoel. Dit vereist veel ruimte en normaal gesproken wordt de ruimte aan de achterkant daarvoor gebruikt. Het is daarom ook niet verrassend om te zien dat Samsung de NFC chip in de batterij of achterkant van de nieuwste apparaten heeft verwerkt.

Het probleem van de metalen unibody behuizing van de volgende iPhone is dat deze wordt gebruikt om de ontvangst van de antenne te verbeteren, dit zal ook zorgen voor veel storing van het NFC signaal. De tweede logische conclusie is dat als de nieuwe iPhone gebruik zou maken van NFC de chip aan de boven of onderkant moet worden geplaatst, maar deze ruimte wordt waarschijnlijk al ingenomen door de 4G/LTE chip. Het gebrek aan ruimte lijkt voor Apple het grootste probleem te zijn, zo zou het bedrijf de iPhone opnieuw moeten aanpassen om de NFC chip in het midden te plaatsen, gezien het feit dat dit tot nu toe de beste positie is gebleken.

De vraag blijft dan natuurlijk wat de mysterieuze chip is? Volgens verschillende bronnen zou dit een controller zijn die nodig is voor schermen die gebruik maken van de in-cell technologie. Het lijkt dus niet verstandig om te veronderstellen dat de nieuwe iPhone wordt uitgerust met een NFC chip. Wanneer Apple ook volgend jaar voor hetzelfde ontwerp kiest dan zullen we mogelijk pas in 2014 een NFC kunnen verwachten. Ook is opmerkelijk om te zien dat Apple wel erg druk bezig is Bluetooth 4.0 wat alom wordt gezien als het alternatief voor NFC. We zullen nog tot 12 september moeten wachten totdat alles duidelijk wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*