OS X 10.8.1 update voor Mountain Lion nu beschikbaar in Mac App Store

Archief

Het is bijna exact een maand geleden dat OS X 10.8 Mountain Lion werd uitgebracht, en vandaag is de eerste update voor het besturingssysteem is beschikbaar. Zoals gebruikelijk bevat de update een aantal tweaks en bugfixes die de stabiliteit van OS X verbeteren. In de release notes van de 10.8.1 update zijn alle fixes te vinden, zo zijn de problemen met de Migratie-assistent opgelost, zijn er geen problemen meer wanneer er verbinding gemaakt wordt met een Exchange server in Mail en zijn er nog een hoop kleinere aanpassingen.

Op de support pagina van de Apple website is te lezen dat het is aan te raden om eerst een back-up te maken via Time Machine (of via een andere applicatie) voordat je begint met de installatie van de 10.8.1 update, gek genoeg is deze waarschuwing niet te vinden in de release notes van de Mac App Store. De update lost verder nog een aantal problemen op zoals het afspelen van audio via een Thunderbolt Cinema Display, een fout dat iMessage verhinderde om berichten te versturen, en een probleem wanneer er verbinding werd gemaakt met een SMB servers met lange namen.

Het is nog steeds onduidelijk of de 10.8.1 update ook de batterij problemen oplost, gisteren schreven we nog dat een anonieme ontwikkelaar meldde dat zijn MacBook zo’n 4 uur langer meegaat na het installeren van de update. De problemen met de batterij leek alleen betrekking te hebben tot bepaalde modellen, mijn MacBook Pro (2012) heeft er tot op heden in ieder geval nog geen last van gehad. In een test van Ars Technica was te zien dat de batterij duur van de MacBook Pro met Retina-scherm was teruggelopen van 8 uur (Lion) naar 5 uur (Mountain Lion).

De update is nu via de officiële Apple website beschikbaar en via de Mac App Store.

SHA1 = 883ab7dcd5dbe6add522e382349b08869ef19dbf

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*