Samsung en Apple blijven met elkaar verbonden

Archief

Hoewel Apple een belangrijke overwinning heeft geboekt tegen Samsung lijkt de Zuid-Koreaanse fabrikant nog steeds een belangrijke leverancier te blijven voor Apple. De fabrikant zal in ieder geval een strikte interne “firewall” gebruiken tussen de groep die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van mobiele apparaten en de groep die componenten levert aan andere bedrijven, waaronder Apple.

Het is geen geheim dat Samsung verantwoordelijk is voor de productie van de iOS-processoren, zo worden zowel de A5 (iPhone 4S/iPad 2) en de A5X (iPad Retina) beide door Samsung gemaakt. Kort nadat de jury had besloten dat Samsung inbreuk had gemaakt op patenten heeft er een spoedvergadering plaatsgevonden onder leiding van vice-voorzitter Coi Gee-sung en het hoofd van de mobiele afdeling JK Shin. Volgens Reuter was Samsung’s CEO Kwon Oh-hyun niet aanwezig, wiens verantwoordelijkheid ligt bij de afdeling die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van componenten.

Naar verluidt was de Samsung CEO niet aanwezig omdat het bedrijf beide afdelingen strikt gescheiden wil houden. Een anonieme executive die deelnam in de spoedvergadering wist aan Reuters te melden dat Samsung het contract als Apple leverancier los van de zaak ziet, in de patent-zaak werd Samsung schuldig bevonden van het kopiëren van functies van de iPhone en iPad.

Terwijl Apple en Samsung concurrenten zijn van elkaar op het gebied van smartphones, tablets, computers en andere markten, is Samsung ook Apple’s grootste leverancier van componenten en onderdelen voor de populairste apparaten zoals de iPhone en iPad. De Zuid-Koreaanse fabrikant is met name verantwoordelijk voor de productie van de Apple A5 en A5X processoren.

In de afgelopen maanden zijn er geruchten geweest dat Apple liever niet langer afhankelijk zou zijn van Samsung en daarom zou kijken naar een andere chipmaker, een van de gegadigden zou Taiwan Semiconductor Manufacturing zijn. Het is tot op heden bij geruchten gebleven en het is maar de vraag of andere chipmakers aan dezelfde voorwaarden kunnen voldoen als Samsung.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*