Twitter gaat mogelijk Ping vervangen in iTunes

Archief

Het is geen verrassing dat Apple zeer binnenkort de stekker uit het sociale netwerk Ping gaat trekken. Het netwerk is volledig geïntegreerd in iTunes maar is helaas nooit het succes geworden waarop Apple had gehoopt, tijdens een interview met AllThingsD liet Tim Cook al weten dat er in de toekomst afscheid gaat worden genomen van de dienst.

Volgens verschillende bronnen zal Apple stoppen met de dienst op het moment dat de volgende iTunes update gaat worden uitgebracht, dit zal nog voor het einde van 2012 moeten gebeuren.

The New York Times heeft van verschillende bronnen te horen gekregen dat dienst gaat worden vervangen met Twitter. Apple heeft al lange tijd geprobeerd om een eigen netwerk te creëren, maar lijkt nu liever gebruik te gaan maken van een bestaand netwerk, dit is ook de reden waarom het bedrijf in Twitter wil gaan investeren.

In het artikel is te lezen dat er nog geen zekerheid is dat de twee bedrijven een overeenkomst gaan tekenen, momenteel zijn er geen onderhandelingen gaande. De eerdere gesprekken kunnen wel worden gezien als een indicatie dat beide bedrijven mogelijk de strijd aan willen gaan met Facebook en Google.

Op dit moment is het nog onduidelijk hoe Twitter gaat worden geïntegreerd in iTunes, wel is het duidelijk dat Apple nog steeds toekomst ziet in het sociale gebeuren.

Tim Cook zei recentelijk nog het volgend: “Apple hoeft niet zijn eigen sociale netwerk te hebben. Maar moet Apple wel sociaal actief zijn? Natuurlijk!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*