Apple kon Google Maps nog meer dan een jaar gebruiken

Archief

Volgens de laatste geruchten had Apple nog een jaar gebruik kunnen maken van Google Maps toen het bedrijf besloot om de applicatie volledig te vervangen door hun eigen kaarten dienst. Het contract met Google zou nog meer dan een jaar hebben doorgelopen, en dit is ook de reden dat de zoekgigant weinig tijd heeft gehad om een nieuwe applicatie voor iOS te ontwikkelen, het nieuws zou ook als een grote verrassing zijn gekomen.

De beslissing om Google Maps volledig te gaan vervangen, zou volgens twee bronnen kort voor de WWDC zijn gevallen, waardoor Google geen tijd meer had om een nieuwe iOS aplicatie te bouwen. The Verge weet hieraan toe te voegen dat de ontwikkeling daarom nog niet ver gevorderd is, en dat de nieuwe Google Maps app pas over een aantal maanden zal worden ingediend bij Apple.

Gisteren wisten we al te melden dat Google’s CEO Eric Schmidt aan een aantal journalisten heeft laten weten dat het bedrijf nog geen Google Maps app heeft ingediend bij Apple, en dat een keuze is die Apple zal moeten nemen. Volgens Schmidt heeft Apple er geen goed aangedaan om Google Maps te vervangen, maar zegt ook dat Google hun in ieder geval niet zal dwingen om van mening te veranderen.

Apple’s eigen kaarten dienst werd voor het eerst in begin juni tijdens de WWDC gepresenteerd, de kaarten van Apple maakten navigatie mogelijk, 3D-Flyover en ook is er volledige Siri integratie. Het probleem lijkt vooral te zijn dan de kaarten minder compleet zijn in vergelijking met Google Maps, niet geheel verassend, aangezien Google al jaren werkt aan de Google Maps dienst en dankzij hun eigen website ook nog eens kan vertrouwen op een enorme database met bedrijven en locaties.

Een reden waarom Apple mogelijk is begonnen met het ontwikkelen van hun eigen kaarten dienst is dat er een aantal Google Maps functies niet aanwezig waren in de iOS applicatie, zo is het met Android namelijk wel mogelijk om te navigeren, maar lijkt Google deze functie om concurrerende redenen niet naar iOS te willen brengen.

Het nieuwe besturingssysteem iOS 6 van Apple werd vorige week woensdag uitgebracht voor de iPhone, iPod Touch en iPad en kan sindsdien rekenen op veel kritiek. Gebruikers klagen voornamelijk over verkeerde informatie, matige navigatie routes en problemen met de 3D-Flyover functie. Naast de problemen met de kaarten dienst van Apple lijken veel gebruikers ook functies van Google Maps te missen, waaronder Street View, gedetailleerde kaarten en tijden van het openbaar vervoer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*