Instagram update zorgt voor iPhone 5 en iOS 6 ondersteuning

Archief

Vorige week werden bracht Apple zowel iOS 6 als de nieuwe iPhone 5 uit, en langzamerhand beginnen er steeds meer updates binnen te druppelen in de App Store die ondersteuning voor beide toevoegen. Eerder deze week bracht Google al een update uit voor Chrome (iOS) en liet Sparrow weten ook snel met een update te komen voor de iPhone 5. Vandaag is het de beurt aan de populaire fotoapplicatie Instagram, het bedrijf dat eerder dit jaar nog werd overgenomen door Facebook.

De nieuwe update zorgt ervoor dat het grotere 4-inch scherm van de iPhone 5 volledig wordt benut, wanneer je nu door je foto’s heen bladert zal er een groter aantal foto’s verschijnen op je scherm. Het maken van foto’s ziet er daartegenin waar een stuk vreemder uit, want dit scherm maakt namelijk geen gebruik van het grotere scherm, en laat daardoor ruimte over aan beide zijdes.

Het lijkt er verder ook op dat er nog geen Live filter te gebruiken zijn in de geüpdatet versie voor de iPhone 5. Deze optie maakt het mogelijk om verschillende filters uit te testen voordat je een foto maakt, een functie die ik persoonlijk vaak heb gebruikt. Waarschijnlijk zal Live filter in een latere update opnieuw worden toegevoegd, want bij de iPhone 4S (iOS 6) versie is functie nog steeds aanwezig. Het is in ieder geval onduidelijk waarom Live filter niet aanwezig is in de iPhone 5 versie; mogelijk is het een fout van de ontwikkelaars.

De Instagram applicatie heeft ook een nieuwe registratie en login pagina. Hoewel je zou verwachten dat men eindelijk gebruik zal maken van Facebook, is die helaas nog steeds niet het geval. Je zal nog altijd eerst een Instagram profiel moeten aanmaken, om daarna je Facebook profiel te koppelen aan je account.

[tab name=”Instagram voor iPhone en iPod Touch”][app id=”389801252″][/tab]
[tab name=”Screenshots”][screens url=”http://itunes.apple.com/nl/app/instagram/id389801252?mt=8″][/tab]
[end_tabset]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*