Komst iPhone 5 zal einde van iPhone 3GS betekenen, iPhone 4S 8GB voor €499

Archief

De komst van de iPhone 5 zal een prijsdaling betekenen voor de bestaande modellen, maar ook zal Apple afscheid gaan nemen van de iPhone 3GS.

Volgens verschillende anonieme bronnen waarmee The Telegraph heeft gesproken zal de lancering van de nieuwe iPhone het einde zal betekenen van de drie jaar oude iPhone 3GS. In de toekomst zal de plek van de iPhone 3GS in worden genomen door de iPhone 4 die in 2010 voor het eerst werd uitgebracht.

De nieuwe iPhone 5 zal net zoals de overige modellen beschikbaar zijn in 16GB, 32GB en 64GB opslagcapaciteit. De iPhone 4S zal straks alleen nog beschikbaar zijn in 8GB en ook 100 euro goedkoper worden, net zoals de iPhone 4.

Het lijkt veel op de prijsdalingen van vorig jaar, toen de iPhone 4 8GB beschikbaar werd gemaakt voor 100 euro minder. Wanneer Apple de plannen gaat doorvoeren dan hoeven iPhone 3GS gebruikers zich nog niet druk te maken over de ondersteuning van het model.

Apple’s iOS 6 zal namelijk ook naar de iPhone 3GS komen, al zullen er wel een groot aantal functies niet beschikbaar zijn zoals navigatie wat alleen op de iPhone 4S en iPad 3(G) werkt.

De iPhone 5 zal volgende week woensdag tijdens een persevenement worden aangekondigd. Eén van de grootste veranderingen zal ongetwijfeld het 4-inch scherm zijn in plaats van het huidige 3,5-inch scherm. Het ontwerp van de telefoon lijkt verder weinig veranderd te zijn, wel is de koptelefoon ditmaal verplaatst naar de onderkant van de telefoon. Verder zal Apple ook de 30-pins connector vervangen door een kleinere dock-connector. Over de chips die gaan worden gebruikt is tot op heden nog wel veel onduidelijk. In iets minder dan een week zullen we het precies weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*