Review: Apple EarPods met afstandsbediening en microfoon (MD827ZM)

Archief

Sinds 2001 worden alle iPods, iPhones, en iPads altijd geleverd met de welbekende witte “earbuds” van Apple. In de afgelopen 12 jaar heeft Apple meer dan 600 miljoen oordopjes verkocht, een totaal van 1,2 miljard kleine speakers dus, maar afgezien van de hoge kwaliteit van de iDevices waren de speakers voor velen een doorn in het oor.

De eerste generatie earbuds waren erg simpel, zo was er zelfs nog geen kleine afstandsbediening beschikbaar om het volume te veranderen of om het volgende nummer af te spelen. Vanaf de eerste generatie iPhone heeft Apple er een afstandsbediening en microfoon aan toegevoegd, maar het ontwerp van de oordopjes is in de basis nooit veranderd, tot afgelopen woensdag. Op woensdag 12 september kondigde Apple naast de nieuwe iPhone 5, ook een nieuwe set oordopjes aan die standaard zullen worden geleverd bij de nieuwe iPhone, iPod Touch en iPod Nano. Apple heeft ook de naam van de “Earbuds” veranderd, de nieuwe oordopjes gaan nu als de “EarPods” door het leven.

Volgens het bedrijf hebben ingenieurs en ontwerpers drie jaar aan de EarPods gewerkt om er zeker van te zijn dat ze comfortabel zitten in je oor, veilig zijn, en ook moeten de speakers een stuk beter te klikken. En we kunnen zonder twijfel zeggen dat de EarPods geweldig zijn, vooral in vergelijking met de oordopjes die Apple tot op heden heeft ontwikkeld.

Het geluid is erg helder en duidelijk, en tijdens het luisteren zul je af en toe delen van muziek horen waarvan je niet wist dat ze in het nummer verwerkt waren. Je hoeft je ook niet druk te maken om geluiden rond je heen, want de EarPods zorgen ervoor dat jij alleen de muziek hoort. Maar wanneer je de EarPods uit doet hoef je zeker niet bang te zijn dat de hele omgeving mee kan genieten, een euvel waar de Earbuds wel last van hadden. Wij hebben zelfs het volume op het hoogst gezet terwijl we de EarPods niet in hebben, en je hoort helemaal niks.

Dit heeft niks met het volume van de speakers te maken, want die kunnen nog steeds hard, maar met het ontwerp van de nieuwe Apple oordopjes. Het ontwerp van de EarPods is namelijk aangepast zodat de lucht er op een andere plek uitkomt, hierdoor wordt geluid door een veel kleinere tunnel verplaatst, iets wat goed is wanneer je de oordopjes in je oren hebt, maar erg slecht wanneer ze bijvoorbeeld op tafel liggen. Een perfecte situatie dus.

Het geluid van de EarPods is simpelweg fantastisch te noemen, en je hebt ook geen last van de geluiden van de buitenwereld, waar je in het verkeer overigens wel mee moet oppassen. De bas van de dopjes is ook een stuk dieper en voller dan de vorige generatie oordopjes, maar toch blijft de geluidservaring perfect in balans. In de prijscategorie is het zonder twijfel één van de beste oordopjes die je kan vinden.

Van het circulaire ontwerp van de EarBuds had Apple verwacht dat het in de smaak zou vallen bij veel gebruikers, maar na verloop van tijd kwamen de gebreken van het ontwerp steeds meer naar boven.

Het ontwerp was een simpele oplossing voor een gecompliceerd probleem, maar hoewel Apple tevreden was over het ontwerp, vielen de EarBuds bij veel mensen toch uit te oren, zelfs bij de kleinste beweging. De EarPods hebben hier gelukkig niet langer last van, en ook zitten ze ook nog eens erg comfortabel in je oor.

Volgens Apple heeft men in de afgelopen drie jaar meer dan 100 verschillende versies gemaakt en zijn de EarPods uitgeprobeerd door meer dan 600 mensen. Ook is er bij het ontwerp rekening gehouden met zweet en water, de EarPods zullen hier ditmaal beter tegen zijn beschermd.

Een ander probleem dat ik had met de EarBuds was de verschrikkelijk korte kabel, waar ik vooral tijdens het wielrennen erg veel last van had. De kabel is zo’n 6 tot 7 centimeter langer geworden en dat is een wijziging die ik alleen maar kan toejuichen.

De EarPods zijn eigenlijk alles verwacht van een koptelefoon/oordopjes. Ze zijn klein, dun, mooi, en ze klinken ook nog eens erg goed. Ook passen ze erg goed in je oor waardoor je geen belachelijke grote headset hoeft te dragen. Op het gebied van geluidskwaliteit laat het de concurrentie in dezelfde prijsklasse achter zich, iets wat al een prestatie op zich is in vergelijking met de EarBuds.

Ben je dus op zoek naar nieuwe oordopjes, maar wil je er niet teveel geld voor uitgeven dan zijn de EarPods de perfecte oplossing. In de Apple Store zijn ze voor €29,00 te verkrijgen. Een echte aanrader, en daarom krijgen de EarPods 5 sterren van ons.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*