13-inch MacBook Pro Retina wordt in oktober tegelijk met iPad Mini onthuld

Archief

Gisteren waren er al berichten dat Apple nog steeds bezig zou met een nieuwe iMac en 13-inch MacBook Pro met Retina-scherm, en vandaag gaat het gerucht dat dit model mogelijk volgende week al tijdens een speciaal evenement zal worden onthuld. De geruchten site 9to5Mac zegt namelijk met verschillende bronnen te hebben gesproken, die bevestigden dat de 13-inch MacBook Pro Retina later deze maand zal worden toegevoegd aan de Mac laptop line-up.

In juli di jaar bracht Apple al een 15-inch model uit met de zogeheten Retina technologie, een technologie die Apple eerst introduceerde bij de iPhone 4, daarna de iPad 3 en nu is de technologie ook beschikbaar voor de MacBook’s. Hoewel de datum ook nog niet officieel bevestigd is door Apple, lijkt het voor de hand te liggen dat de presentatie zal plaats vinden tijdens het verwachte iPad Mini persevenement op 23 oktober. Volgens de website is de bron waarmee ze hebben gesproken zeer betrouwbaar geweest in het verleden.

Het 13-inch MacBook Pro Retina model zal beschikbaar zijn in twee configuraties, en natuurlijk zal er kunnen worden gekozen uit verschillende processor snelheden en opslag capaciteit. Net zoals het bedrijf eerder dit jaar deed zal ook het goedkopere model beschikbaar blijven, alleen zal het Retina model verkocht worden tegen een hogere prijs. In de afgelopen maanden hebben we al veel berichten voorbij zien komen over het 13-inch model, volgens verschillende bronnen zouden er echter productie problemen zijn geweest met het kleinere scherm, iets waar de productie van de lang verwachte iPad Mini ook mee te maken zou hebben.

De nieuwe MacBook zou al in een online benchmark voorbij zijn gekomen. Mocht deze GeekBench test correct blijken te zijn dan kunnen we een 13-inch model verwachten met een 2,9GHz Core i7-3520 processor en 8GB aan RAM.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*