ARM kondigt Cortex-A50 serie aan: s ‘werelds meest energie-efficiënte 64-bit processoren

iOS

ARM Holdings is het bedrijf dat ons in de afgelopen jaren heeft laten spelen met energiezuinige processors en de onderliggende CPU-architectuur is door Apple in de afgelopen jaren gebruikt voor de Apple A4, A5, A5X, A6 en natuurlijk de A6X van de vierde-generatie iPad. Vandaag kondigde het bedrijf de nieuwe Cortex-A50 serie aan, deze chips zijn volgens ARM s ‘werelds meest energie-efficiënte 64-bit processoren. De nieuwe Cortex-A57 chip zal volgens ARM drie keer de processor kracht hebben van een hedendaagse smartphone, terwijl het net zo lang met de batterij zal moeten doen, de Cortex-A53 heeft dezelfde snelheid als de hedendaags smartphones, maar gebruikt slechts een kwart van de energie. Er zit echter wel een addertje onder het gras, want beide chips zullen pas in 2014 beschikbaar zijn.

De nieuwe chips van ARM zijn gericht op twee verschillende markten: de Cortex-A53 processor zal gebruikt worden voor budget toestellen die lang mee moeten gaan op de batterij. De Cortex-A57 processor zal het moeten opnemen tegen de oudere PC’s, terwijl het batterijleven een stuk beter zal moeten zijn. Volgens ARM is de A57 processor geschikt zijn om het gat tussen de echte computers die gebaseerd zijn op de Intel x86/64-bit architectuur te dichten met mobiele apparaten die gebruik maken van de ARM architectuur.

Fabrikanten lijken tegenwoordig al steeds vaker te kiezen tussen een ARM en Intel mix. De Surface tablet die vorige week door Microsoft werd uitgebracht is bijvoorbeeld ook te verkrijgen in twee soorten, één met Windows RT (ARM) en met de Pro (Intel) versie zal het ook mogelijk zijn om standaard applicaties te draaien op je tablet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*