Foto’s gelekt van dunnere iMac, productie van 13-inch MacBook Pro Retina begonnen

Archief

In een forumtopic op de Chinese website WeiPhone.com was eerder deze maand te lezen dat Apple van plan zou zijn om een nieuwe iMac te introduceren tijdens een evenement dat later deze maand of volgende maand zou moeten plaats vinden. Het zou ditmaal niet gaan om kleine interne hardware upgrade, maar ook om een nieuw ontwerp dat een stuk dunner zou moeten zijn in vergelijking met de huidige generatie. Naast het bericht verscheen er ook een foto waar het logic board (moederbord) van de nieuwe iMac op te zien zou moeten zijn.

Het is nog onduidelijk of deze foto ook daadwerkelijk van een iMac is. De website MacRumors sprak met Kyle Wiens van iFixit over de foto en de expert kwam tot de conclusie dat het ontwerp van het logic board veel gelijkenissen vertoonde met de huidige iMac onderdelen. Eén van de kenmerken van het huidige model is dat er een zilveren schijf te vinden is achter de laag met onderdelen te vinden, en deze schijf is ook te zien op de gelekte foto. Andere onderdelen zoals de Bluetooth antenne, koelers en de harde schijf bleken ook veel weg te hebben van het interne ontwerp van de huidige en voorgaande iMac modellen.

Eerder dit jaren gingen er al veel geruchten over een nieuw ontwerp van de iMac Mini, en er gingen zelfs nog geruchten dat ook dit model zou zijn uitgerust met een Retina-scherm, net zoals de duurste 15-inch MacBook Pro modellen, al bleek later dat dit vanwege technische beperkingen niet haalbaar zou zijn. De achterkant van de dunnere iMac zou ditmaal meer de vorm hebben gekregen van een waterdruppel in plaats van de afgeronde hoeken van het huidige model. In het artikel op de website is ook te lezen dat het scherm van de nieuwe iMac is vast gelijmd aan de glasplaat. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de beeldkwaliteit van het scherm verbeterd, omdat de twee panelen dichter bij elkaar zijn geplaatst, ook zou het ervoor moeten zorgen dat stof zich niet langer achter de glasplaat gaat nestelen.

Volgens de laatste berichten zal Apple eerst het vernieuwde 21,5-inch model uitbrengen, ook dit model zal worden uitgerust met nieuwe Intel hardware en een nieuwe behuizing. Het nieuwe 27-inch model zal mogelijk nog een tijd op zich laten wachten, momenteel zouden er nog productie problemen zijn met het lamineren van het grotere scherm en glas. Beide modellen zullen duurder zijn dan de huidige modellen, maar onduidelijk is nog of de huidige modellen blijven bestaan, of dat alle modellen worden vervangen.

Naast alle geruchten over de nieuwe iMac, lijkt het er ook op dat Apple nog steeds bezig is met een 13-inch versie van de MacBook Pro met Retina-scherm. Dit nieuwe model zou momenteel worden geassembleerd in Mexico, en de productie in China zal later deze maand van start moeten gaan. Intern zou de 13-inch MacBook Pro Retina bekend staan als D1, iets wat in lijn ligt met de code naam D2, wat later de 15-inch MacBook Pro met Retina-scherm bleek te zijn.

Kort voor het weekend wist AllThingsD al te melden dat Apple op 23 oktober een evenement heeft gepland waar de iPad Mini zou moeten worden aangekondigd, in onze ogen zou dit ook het evenement kunnen zijn waar de nieuwe Mac modellen worden gepresenteerd. De aankondigingen van de Mac modellen zijn vaak minder grootst dan die van de iOS producten, mocht Apple beslissen om niet voor de optie te gaan dan lijkt het voor de hand te liggen dat dit tijdens een ander onaangekondigd persevenement zal gaan gebeuren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*