iOS 6 jailbreak voor iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2 en iPad 3 gaat nog maanden duren

Archief

De vorig versie van Apple’s firmware voor iOS-apparaten zoals de iPhone en iPad was een behoorlijk opgave voor hackers, hoewel de jailbreak voor A4-gebaseerde iDevices vrij snel werd uitgebracht, was de jailbreak voor de iPhone 4S, iPad 2 en iPad 3 een stuk lastiger; he duurde maanden voordat er eindelijk een jailbreak werd uitgebracht. Deze jailbreak was vooral te danken aan één van de meest bekende iOS hackers, pod2g.

Tijdens de Worldwide Jailbreak Convention van afgelopen zaterdag, was de Franse hacker ook aanwezig en sprak hij op het podium over zijn prestaties die hebben geleid tot de jailbreak van iOS 5.1.1, maar eigenlijk zat iedereen op het moment te wachten dat de jailbreak voor iOS 6 zal worden aangekondigd, een moment dat helaas niet gebeurde.

Kort na de lancering van de iPhone 5 toonde iOS hacker Chpnw al zijn iOS 6 jailbreak, maar volgens pod2g is dit slechts een start, en is er nog een hoop werk te doen voordat de jailbreak ook echt bruikbaar is voor de normale gebruiker en mag worden uitgebracht.

Tijdens de presentatie liet pod2g weten te hebben gepraat met andere iOS hackers waaronder PlanetBeing, er is volgens hem een kleine kans dat ze gaan werken aan iOS 6 jailbreak, beide hackers zouden momenteel bezig zijn met een aantal andere projecten.

Er zou ook weinig progressie zijn geboekt in het creëren van een iOS 6 jailbreak voor apparaten die gebruik maken van de Apple A5 of A6 processor, niet alleen is er weinig vooruitgang geboekt ook is het vinden van exploits in iOS 6 lastiger dan ooit, omdat de beveiliging nog verder is aangescherpt.

Het grote probleem lijkt ook te zijn dat dit niet hun baan is, waardoor ze niet alle tijd vrij hebben om te werken aan een jailbreak, ze zullen zich ook moeten concentreren om hun echte baan. Toch lijkt het wel vast te staan dat we vroeg of laat een iOS 6 jailbreak zien verschijnen, maar het zal ditmaal opnieuw langer dan ooit duren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*