Microsoft kondigt Office aan voor iOS en Android, lancering in maart 2013

Archief

Productmanager bij Microsoft, Petr Bobek, heeft zojuist laten weten dat er volgend jaar een versie van Office 2013 beschikbaar zal zijn voor iOS en Android. Tijdens een pers evenement in Tsjechië liet Bobek aan de Tsjechische website IHNED weten dat de Office applicaties vanaf maart 2013 te verkrijgen zijn voor de apparaten die gebruik maken van Apple’s iOS en Google’s Android. In de afgelopen maanden gingen er veel geruchten over een mobiele versie van Office, maar tot op heden resulteerde dit niet in een officiële aankondiging.

De nieuwe versie zal niet alleen beschikbaar zijn voor iOS, Android en Windows, maar ook voor andere besturingssystemen zoals Windows Phone, Mac OS X, en Symbian, aldus Microsoft. In de persverklaring is verder te lezen dat alle Word, Excel en PowerPoint documenten in vervolg direct op je iPhone, iPod Touch of iPad kunnen worden geopend. Hoewel er al verscheidende applicaties te verkrijgen zijn in de App Store die met deze formaten overweg kunnen, is er geen één die ook maar in de buurt komt van de kwaliteit van het Office pakket dat we zijn gewend van de desktop.

Naast een losse applicatie voor de mobiele besturingssystemen komt er ook een nieuwe versie van Office Web Apps. De nieuwe Office 2013 versie zal voor de consument ergens in februari 2013 moeten verschijnen, al zullen zakelijke gebruikers mogelijk al vanaf december dit jaar gebruik kunnen maken van de nieuwe versie. Een Amerikaanse woordvoerder van Microsoft liet aan The Verge weten nog geen officiële datum te hebben ontvangen, wel bevestigde het bedrijf het nieuws dat er inderdaad een versie voor Windows Phone, Android en iOS zal komen, voor zowel tablets als smartphones.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*