Mockup van 7,85-inch iPad Mini toont zich in video

Archief

Er gaan al meer dan een jaar geruchten over een kleinere en goedkoper iPad Mini, dit model zal de strijd aan moeten gaan met de Kindle tablets van Amazon en de Nexus 7 van Google en ASUS. Gezien het marktaandeel van de 10-inch iPad zal Apple er ook veel aan gelegen zijn om de 7-inch markt te domineren.

In een video die recentelijk door het Japanse blog Macotakara op YouTube werd geplaatst is een mockup te zien van de iPad Mini. Hoewel de video niet geheel duidelijk is, geeft het ons wel een inkijk in wat we kunnen verwachten van de nieuwe tablet.

Op de video is een 7,85-inch iPad te zien met een volume rocker aan de linker zijkant, een camera in de linker hoek, een Lightning dock-connector die we kennen van de iPhone 5 en twee speakers aan de onderkant van de behuizing. Het is ook slechts een fysieke mockup wat betekent dat het geen werkende tablet is, er is daarom ook nog niks met zekerheid te zeggen.

Eerdere geruchten lijken erop te duiden dat de iPad Mini al in productie is genomen en dat Apple later deze maand de kleinere tablet zal gaan onthullen. De iPad Mini zal aan de zijkant dunnere randen hebben, gescheiden knoppen voor het regelen van het volume, twee camera’s aan de voorkant, ondersteuning voor LTE en qua vorm zal de tablet voornamelijk op de nieuwe iPod Touch lijken. Maar dit zijn en blijven geruchten, en op dit moment is er nog niks officieels door Apple aangekondigd.

De iPad Mini zal in de Verenigde Staten rond de $299 moeten kosten, wat inhoudt dat de prijs hier in Nederland rond de €299 zal liggen, iets hoger dan de prijs van de Nexus 7 en de Kindle Fire, maar waarschijnlijk scherp genoeg om de concurrentie aan te gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*