Ontwerp van iPad Mini zorgt voor productie problemen en kleine voorraden

Archief

In de afgelopen maanden begonnen de geruchten over de iPad Mini af te nemen, maar na de lancering van de iPhone 5 lijkt de focus weer volledig op de kleinere en goedkopere iPad te zijn gericht. Volgens de laatste iPad Mini geruchten zal de eerste voorraad klein zijn, een analist van Wall Street liet eerder vandaag aan beleggers weten dat leveranciers gefrustreerd zouden zijn door de specificaties van de 7,85-inch tablet. Dit zou bij de lancering van de tablet kunnen betekenen dat Apple niet aan de vraag van de iPad Mini kan voldoen.

Volgens Brian White van Topeka Capital Market zorgt het ontwerp van de kleinere iPad ervoor dat de productie zeker niet gemakkelijk is voor de leveranciers. Toch is de analist ervan overtuigd dat de nieuwe iPad de Nexus 7 en de Amazon Kindle Fire zal wegblazen. De problemen met de productie zouden ook slechts van tijdelijke aard zijn en White gelooft dan ook dat de productie van de iPad Mini volgende maand een acceptabel niveau zal bereiken. Echter zal de voorraad niet voldoende zijn om aan de vraag te kunnen voldoen.

De prijs van de kleinere iPad zal er tussen de 250 en 300 euro komen te liggen en de verwachting is dat Apple rond de 7 miljoen tablets kan verkopen in de drie maand durende december periode, het eerste kwartaal van het nieuwe fiscale jaar. Het ontwerp zal veel weg hebben van de iPad zoals we die nu kennen, ook zal de nieuwe iPad dezelfde resolutie hebben als dat van de iPad 2, hierdoor worden de kosten gedrukt en zal het voor ontwikkelaars geen extra werk opleveren.

Eerder deze week gingen er al geruchten dat Apple op 10 oktober uitnodigingen zal versturen voor een evenement waar de iPad Mini wordt aangekondigd, en zagen we al een aantal onderdelen voorbij komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*