Tutorial: Downgrade van iOS 6 naar iOS 5.1.1 of lager met RedSn0w

Archief


Tijdens JailbreakC0n 2012 – een jailbreak conferentie – werd het tijdens een presentatie van iH8Sn0w duidelijk dat het downgraden van iOS met de dag lastiger wordt. Eerder hoefden gebruikers alleen SHSH Blobs op te slaan, maar in het afgelopen jaar heeft Apple ook nog eens APTickets aan dit proces toegevoegd. Deze nieuwe methode zorgt ervoor dat nieuwe toestellen zoals de iPhone 4S, iPad 2, iPad 3 en natuurlijk de overige 2012 modellen niet kunnen worden gedowngrade naar iOS 5.

Ben je nog in bezit van een oudere iPhone of iPod Touch en kun je echt niet leven met de nieuwe Kaarten applicatie van iOS 6? Dan is er goed nieuws, want dankzij de oude LimeRa1n exploit is het nog steeds mogelijk om je iPhone 4, iPhone 3GS en iPod Touch 4G te downgraden. Dit werkt overigens alleen wanneer je je SHSH Blobs en APTickets hebt opgeslagen van de oudere firmware versies, heb je dit niet gedaan dan houdt het helaas voor je op.

Wat ben je nodig om te downgraden van iOS 6 naar iOS 5?

  • Een iPhone 4, iPhone 3GS of iPod Touch 4G.
  • SHSH Blobs en APTickets van de firmware waar je naar toe wilt downgraden.
  • Degene die in bezit zijn van een Amerikaanse iPhone met SIM-lock zullen een custom firmware moeten aanmaken om de baseband update te verwijderen.

Deze tutorial gaat dus niet werken op de iPhone 4S, iPhone 5, iPod Touch 5G, iPad 2 en de iPad 3.

  1. Laten we beginnen met het downloaden van RedSnow 0.9.14b2 (Windows/Mac), zorg ervoor dat je de juiste versie download en niet gebruikt maakt van een oudere beta versie. Naast het downloaden van RedSn0w zul je ook de firmware moeten downloaden waar je naar toe wilt herstellen. Alle firmwares zijn op onze eigen pagina te vinden en te downloaden.
  2. Nu het downloaden van beide voltooid is kunnen we beginnen met het downgraden door RedSn0w op te starten. Wanneer je achter een Windows-computer werkt moet je er wel zeker van zijn dat je administrator rechten heb en Mountain Lion (Mac) gebruikers moeten de control/alt toets inhouden wanneer GateKeeper is ingeschakeld.
  3. We gaan nu onze iPhone of iPod Touch verbinden met de Mac of Windows-computer. Doe dit natuurlijk via de USB-kabel, het is namelijk niet mogelijk om je toestel te herstellen via Wi-Fi. Nu het toestel is verbonden moeten we de iPhone of iPod Touch in DFU modus plaatsen. Volg de stappen in de onderstaande video.
  4. RedSn0w zal nu bevestigen dat je iPhone of iPod Touch in DFU modus is geplaatst. Klik nu op de knop ‘Extras’ knop in RedSn0w -> ‘SHSH Blobs’ -> ‘Stitch’.
  5. De volgende stap is het selecteren van de firmware waar je naar toe wilt downgraden. Dit IPSW bestand heb je al in stap 1 gedownload, ben je dit vergeten zoek dan hier het juiste bestand uit. Hou er rekening mee dat je van deze firmware dus de SHSH Blobs en APTickets moet hebben. Wanneer je deze bestanden op je computer hebt geselecteerd gebruik je de knop ‘Local’, wanneer je ze via Cydia hebt opgeslagen gebruik je ‘Cydia’. Klik op ‘Next’ en RedSn0w zal een custom firmware gaan maken uit je SHSH Blobs en APTickets, die het mogelijk maakt om te downgraden.
  6. Je zal nu je toestel in Pwned DFU mode moeten plaatsen, doe dit door tweemaal op de ‘Back’ knop te drukken of het ‘Extras’ menu te openen, en selecteer de optie ‘Pwned DFU’.
  7. Op het moment dat je iPhone of iPod Touch in Pwned DFU modus is geplaatst, start je iTunes en selecteer je je iPhone of iPod Touch in de linkerkant van het scherm en hou je de shift knop in en klik je op ‘Herstel’, op de Mac hou je de alt knop in en druk je op ‘Herstel’. Er zal zich nu een nieuw scherm openen en selecteer het IPSW bestand dat net door RedSn0w is gemaakt en laat iTunes je iPhone of iPod Touch herstellen met de oudere firmware.
  8. Als iTunes een ‘Error -1’ melding geeft moet je opnieuw RedSn0w openen en op de knop ‘Extras’ klikken en de optie ‘Recovery Fix’ selecteer. Volg de stappen die op je scherm worden getoond om je apparaat weer in DFU modus te plaatsen en daarna zal je apparaat moeten werken zoals het zou horen.

Werkt alles weer en ben je weer terug naar een oudere firmware? Gefeliciteerd, want dan heb je namelijk alle stappen correct uitgevoerd. Heb je problemen? Laat het me direct weten in de reacties hieronder.

1 Reactie

  1. dit is de manier!!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*