Vierde-generatie iPad twee keer zo snel als iPad 2 en 3 dankzij Apple A6X SoC

iOS

De vierde generatie iPad werd bijna een week geleden door Apple aangekondigd, en het werd kort daarna al vrij snel duidelijk dat de nieuwe iPad een snelheidsmonster is. Vandaag verschenen de eerste benchmarks van de vierde-generatie iPad en deze liegen er niet om, de nieuwe iPad is maar liefst twee keer zo snel als de iPad 2 en de derde-generatie iPad.

Het bedrijf lijkt er dan ook voor hebben gekozen om naar de consument te luisteren, er waren namelijk veel klanten die klaagden dat de iPad 3 in vergelijking met de iPad 2 niet krachtiger was, en in sommige gevallen zelfs langzamer door het gebruik van het Retina-scherm. Dit probleem is gelukkig wel opgelost met deze vierde-generatie iPad.

Op de site van Primate Labs zijn de eerste Geekbench scores te zien van de iPad 4, en duidelijk is dat de tablet beschikt over een hoop processor kracht. Dit zijn de scores van de laatste drie iPad modellen die door Apple zijn uitgebracht in de afgelopen twee jaar.

iPad 2 (A5) 2011 Geekbench: 769
iPad 3 (A5X) 2012 Geekbench: 747 
iPad 4 (A6X) 2012 Geekbench: 1757

Hoewel zowel de iPad 3 als iPad 4 zijn uitgerust met 1GB aan RAM, is het de nieuwe Apple A6X processor die met zijn 1,4GHz rondjes draait om de Apple A5X, wat in feite niks meer is dan een Apple A5 met quad-core graphics. De A6X zal twee keer zo snel moeten zijn op het gebied van CPU en grafische prestaties, en deze benchmarks lijken dit te bevestigen.

De vierde-generatie iPad is nu te bestellen via de online Apple Store en zal vanaf vrijdag te verkrijgen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*