21,5-inch en 27-inch iMac (2012) nu te koop in online Apple Store

OS X

De nieuwe modellen van de Apple iMac zijn vandaag eindelijk te koop via de online Apple Store en ook zou het model bij de Apple Store in Amsterdam te verkrijgen moeten zijn. Momenteel zal het 21,5-inch model binnen 1-3 werkdagen bij je thuis worden bezorgd, het 27-inch zal over twee tot drie weken verzendklaar zijn.

Apple kondigde eerder deze week al aan dat beide modellen vanaf vrijdag beschikbaar zouden zijn in de online Apple Store, net op tijd voor de november deadline, die het bedrijf zichzelf oplegde tijdens de presentatie van de all-in-one Mac in oktober. Volgens Tim Cook zou er slechts een kleine voorraad zijn bij de lancering van de 21,5-inch, en het is goed mogelijk dat de levertijd van de iMac snel zal oplopen.

De nieuwe iMac’s zijn dit jaar niet alleen intern gewijzigd, want de herontworpen iMac’s zijn aan de randen slechts 5-millimeter dik en het nieuwe scherm van Apple zou ervoor moeten zorgen dat de reflectie met maar liefst 75 procent zou zijn afgenomen. Daarnaast moet de nieuwe quad-core processor en de NVIDIA GeForce grafische processor ervoor zorgen dat de iMac in vergelijking met de voorgaande modellen ook nog eens een stuk sneller is, de grafische processor zou alleen al 60% betere prestaties moeten leveren.

Het bedrijf introduceerde ook de Fusion Drive, wat een hybride schijf is die de prestaties van een SSD combineert met de capaciteit van de goedkopere traditionele harde schijf. De Fusion Drive maakt gebruik van een 128GB SSD die gecombineerd kan worden met een 1TB of 3TB harde schijf, beide schijven zullen in OS X worden getoond als één volume dat zelf leert welke bestanden en applicaties vaak worden gebruikt en daardoor automatisch naar de SSD worden gekopieerd.

Op de Apple website zijn twee 21,5-inch modellen te vinden. Het goedkopere model is uitgerust met een 2,7GHz quad-core i5 met 8GB aan geheugen, een harde schijf van 1TB en een NVIDIA GeForce GT 640M (512MB). De duurdere variant komt met een snellere 2,9GHz quad-core i5 met 8GB aan geheugen, een harde schijf van 1TB en een NVIDIA GeForce GT 650M (512MB)

Het grotere 27-inch zal pas in december worden geleverd en komt ook in twee versies. Onder de behuizing van het goedkopere model is een 2,9GHz quad-core i5 processor te vinden met 8GB aan geheugen, een harde schijf van 1TB en de NVIDIA GeForce GTX 660M (512MB). De duurste iMac uit de lijst is uitgerust met een 3,2GHz quad-core i5 met 8GB aan geheugen, een harde schijf van 1TB, en een NVIDIA GeForce GTX 675MX (1GB).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*