Apple’s ” ruimteschip” campus niet op tijd klaar

Apple

De Apple Campus 2 die door Steve Jobs zelf werd voorgesteld in 2011, zal later klaar zijn dan oorspronkelijk verwacht. Apple wilde dit jaar beginnen met het prepareren van de grond, maar een milieurapport die verschillende architectonische veranderingen moet beoordelen zal dit proces vertragen.

Volgens de ambtenaren uit Cupertino heeft Apple een bijgewerkt voorstel ingediend waarin het auditorium verder van de omliggende wegen is geplaatst, en wil het bedrijf ook een extra gebouw plaatsen voor de opslag van apparatuur. Het nieuwe plan omvat ook meer parkeerplaatsen en bijna drie keer zoveel groen als in de originele blauwdrukken. Daarnaast zal er ook geen voetgangersbrug worden gebouwd over een kreek die door de campus heen loopt.

Echter zullen deze veranderingen eerst weer moet worden geëvalueerd door de gemeenteraad van Cupertino, inclusief een milieueffectrapportage die het werk mogelijk kan uitstellen tot 2014.

David Brandt, Cupertino’s city manager: “Ze kunnen misschien in 2013 beginnen met het breken van grond, maar alleen als alles loopt zoals het moet lopen. Momenteel vordert het project langzaam.”

Volgens Brandt hebben de nieuwe plannen van Apple ook niks te maken met nieuwe voorwaarden die door de gemeenteraad zijn gesteld “ik denk dat ze gewoon voortduren het project proberen te verbeteren.”

Aarti Shrivastava zei dat Cupertino die nieuwe plannen na thanksgiving zal vrijgeven, maar niet voordat er nieuwe servers worden geïnstalleerd. Dit zal worden gedaan om de stormvloed aan verkeer van de Apple-fans te kunnen verwerken.

De Apple Campus 2 zal één van de grootste gebouwen ter wereld worden. Het is in ieder geval een indrukwekkend project, zo zal de structuur voornamelijk bestaan uit enorme platen van gebogen glas. Verder zal de nieuwe campus ook gebruik maken van een eigen stroomvoorziening. Volgens Apple zal men gebruik maken van verschillende soorten hernieuwbare energietechnologieën.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*