Eddy Cue ontslaat eindverantwoordelijke Apple Maps

Apple

De hele wereld had zijn oordeel klaar toen Apple de nieuwe iOS 6 kaartendienst lanceerde, en het lijkt erop dat het bedrijf nu schoon schip gaat maken door zich te ontdoen van de mensen die verantwoordelijk waren voor de dienst.

Volgens Bloomberg is Richard Williamson, het hoofd van de afdeling die de Kaarten applicatie heeft ontwikkeld, ontslagen door Eddy Cue. Nadat Scott Forstall door Apple CEO Tim Cook werd ontslagen, kreeg Cue de leiding over de Kaarten applicatie en het lijkt er nu op dat er geen tijd wordt verspilt om de dienst zo snel mogelijk te verbeteren.

Richard Williamson overzag het team dat verantwoordelijk was voor de kaarten terwijl Scott Forstall de eindverantwoordelijk was voor de ontwikkeling van iOS. Op dit moment heeft Apple nog niet bevestigd dat Williamson is ontslagen, maar het ontslag geeft Cue de ruimte om een nieuwe eindverantwoordelijk op het project te zetten. Het is op dit moment nog onbekend wie Williamson gaat vervangen.

Vorige maand kondigde Apple al een reorganisatie van het management aan, Scott Forstall zal het bedrijf volgend jaar verlaten en zijn verantwoordelijkheden zullen tot die tijd worden overgenomen door de andere leidinggevenden. Eddy Cue werkt overigens niet alleen aan de kaartendienst maar is ook verantwoordelijk voor de iTunes Store, App Store, iCloud, iBookstore, iAd, en Siri.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*