Mogelijke deal tussen Apple en Samsung veroorzaakt zorgen bij andere fabrikanten

Apple

Verschillende partijen maken zich zorgen over de geruchten dat Apple in de toekomst mogelijk chips voor de iPhone en iPad gaat afnemen bij TSMC in plaats van bij Samsung. Volgens bronnen waarmee DigiTimes heeft gesproken is de verwachting dat Taiwan Semiconductor Manufacturing Company in 2013 zal beginnen met de chipproductie voor de verschillende iOS-apparaten.

De zorgen komen voornamelijk voort uit het feit dat Apple jaarlijks bijna 200 miljoen processoren nodig is voor de productie van de iPhone, iPod, iPad en de Apple TV. Een order van deze grootte zal betekenen dat TSMC op zijn minst 200.000 12-inch wafers nodig is om aan de vraag van Apple te kunnen voldoen. Het is ook reden dat andere klanten van TSMC zich zorgen beginnen te maken over de toekomst als TSMC zich volledig zal gaan richten op de orders van Apple. Een andere mogelijkheid is dat de productiecapaciteit van de TSMC fabrieken wordt verhoogd, zodat ook bestaande klanten niet op zoek hoeven naar een andere chipproducent.

De geruchten over een overeenkomst werden weer aangewakkerd nadat Morris Change, CEO van TSMC, liet weten dat het bedrijf dat het bedrijf mogelijk twee fabrieken aan één bedrijf zal gaan toewijzen om genoeg chips te kunnen leveren. Volgens analisten zou dit kunnen duiden op een toekomstige deal met Apple.

In augustus verscheen er ook een bericht dat Apple een bod zou hebben gedaan van één miljard dollar, TSMC zou voor dit bedrag alleen chips gaan produceren voor Apple. Het bod zou echter geweigerd zijn, omdat het bedrijf zich graag zou blijven richten op meerdere bedrijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*