Adobe brengt Retina-update uit voor Photoshop en Illustrator CS6

OS X

We hebben er een tijdje op moeten wachten maar Adobe heeft zich aan haar belofte gehouden om het Retina-scherm van de MacBook Pro’s te gaan ondersteunen voor twee van de meest gebruikte grafische programma’s, Photoshop en Illustrator CS6. Dit betekent dat de trotse bezitters van een Retina MacBook Pro (13- en 15-inch) nu eindelijk kunnen genieten van de hogere resolutie in Photoshop, doordat elke pixel nu optimaal wordt benut ziet de applicatie er weer prachtig uit en kan er ook veel meer informatie op het scherm worden getoond.

Adobe en Apple kondigden tijdens de presentatie van de 15-inch MacBook Pro met Retina-scherm al aan dat Photoshop ondersteuning zal krijgen voor het prachtige Retina-scherm. De release van de Retina Photoshop versie heeft echter een stuk langer op zich laten wachten dan oorspronkelijk gepland, eerst zou de versie kort na de presentatie beschikbaar moeten zijn, daarna werd de releasedatum verplaatst naar het najaar, en nu is de update er kort voor het einde van het jaar dan toch eindelijk. We moeten maar denken dat het beter laat dan nooit kan is, en dat we in ieder geval niet tot 2013 moeten wachten.

Het bedrijf lijkt in ieder geval op het eerste oog goed werk te hebben verzet, want alle onderdelen en iconen zijn volledig aangepast en geoptimaliseerd, en illustrator vector bestanden worden automatisch aangepast. In augustus was het Photoshop alternatief Pixelmator dat als eerste applicatie de Retina-update uitbracht, helaas moesten professionals en organisaties die afhankelijk zijn van Photoshop wachten tot 11 december.

Naast de Photoshop Retina-update introduceerde het bedrijf ook al een gedeeltelijke Retina-update voor Lightroom via de 4.3 RC-update, en hoewel de groep Retina-gebruikers nog relatief klein zal zijn, lijkt het er wel op dat Adobe het belang ziet van de toekomst. De update voor Photoshop zal ook goed nieuws betekenen voor Apple, aangezien er voor veel professionals niet langer een reden is om te wachten met de aanschaf van Retina MacBook Pro.

De Photoshop en Illustrator is nu beschikbaar via de updater, of via de Adobe website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*