Benchmark van Intel Redhookbay toont nieuwe dual-core Merrifield processor

Archief

intel-logoHoewel Intel de desktop en laptop markt momenteel volledig domineert is het bedrijf er nog steeds niet in geslaagd om indruk te maken met processoren voor de mobiele markt. Eerder dit jaar introduceerde de fabrikant de Medfield Atom processor voor smartphones, maar deze processor kon weinig indruk maken op het gebied van specificaties. Echter is Intel het bedrijf er niet naar om snel op te geven, want een gelekte roadmap laat zien dat de opvolger al klaar staat: de dual-core Merrifield. De gelekte roadmap is overigens niet langer het enige wat we weten over de nieuwe processor, want dit weekend is er een benchmark verschenen van de Intel Redhookbay die is uitgerust met de Merrifield processor.

De Redhookbay is waarschijnlijk een prototype dat door Intel zelf is ontwikkeld en het draait op de laatste versie van Android 4.2.1 Jelly Bean. Het toestel heeft een 4,7-inch scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels en de dual-core Merrifield als processor. Deze nieuwe processor van Intel scoorde 31.612 punten in de AnTuTu benchmark en is geklokt op een snelheid tussen de 1600 en 2000 MHz. Verder ondersteunt de Merrifield nu ook 4G LTE.

Deze geruchten komen overeen met eerdere berichten van DigiTimes dat Intel een nieuwe Atom processor zal onthullen tijdens het Mobile World Congress dat in februari 2013 zal plaats vinden. De bron zegt echter wel dat Intel waarschijnlijk geen eigen smartphone gaat uitbrengen, omdat het geen nauwe contacten heeft met mobiele providers. Het is echter wel mogelijk dat de fabrikant een partnership aangaat met providers in India, China en andere vergelijkbare markten. Toch is het maar de vraag of Intel met deze nieuwe chip wel de strijd kan aangaan met de concurrentie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*