ClockworkMod Recovery installeren op de HTC One X

Archief

slide-1-whiteDe HTC One X is supersnelle Android smartphone met een quad-core processor en een prachtig 720P 4,7-inc scherm, daarnaast is het toestel ook nog eens erg scherp geprijsd na de release van de nog snellere One X+. Helaas zitten er nogal wat bugs in de standaard HTC Sense firmware, maar gelukkig is er een enorme community die deze problemen al voor ons heeft opgelost. Het enige probleem is dat wanneer je een custom ROM wilt installeren je eerst ClockworkMod Recovery moet installeren voordat je verder kan gaan.

In deze tutorial zullen we je stap voor stap uitleggen hoe je CWM kunt installeren op je toestel, na de installatie kun je gemakkelijk elke ROM installeren die vaak te vinden zijn op het XDA forum. Hou er wel rekening mee dat deze handleiding specifiek is geschreven voor de One X en niet voor andere Android toestellen en dus ook niet voor de One X+.

Voor we met de installatie beginnen is het belangrijk om de vereisten voor het installeren van CWM door te nemen.

Vereisten

  • HTC One X met een unlocked bootloader. Heb je dit nog niet dan kun je op de HTCDev website exact lezen hoe je de bootloader van je One X kan unlocken.
  • ADB geïnstalleerd op je PC.
  • USB Ontwikkeling ingeschakeld op je telefoon. Deze optie kun je activeren op je One X door het instellingen menu te openen -> applicaties -> USB Ontwikkeling aanvinken.

Heb je alle stappen uitgevoerd dan kunnen we verder gaan met de installatie van ClockworkMod Touch op de One X.

Installatie

  1. We beginnen met het downloaden van de boot.img en sla dit bestand op in een locatie die makkelijk is weer te vinden.
  2. De volgende stap is het downloaden van Fastboot en dit pakket sla je op in dezelfde locatie als het bestand dat je gedownload hebt in stap 1.
  3. Pak nu het Fastboot bestand uit. De Fastboot map die als het goed is nu te zien is op je PC verplaats je naar de C: schijf.
  4. Kopieer nu de ClockworkMod recovery image (boot.img) naar de Fastboot map die als het goed is te vinden is op C: schijf en er zullen nu in totaal 5 bestanden in de Fastboot map zijn te vinden.
  5. Schakel de HTC One X helemaal uit, dus niet in standby.
  6. Om de image te kunnen installeren gaan we de One X opstarten in de zogeheten Fastboot modus. Dit doe je door eerst de volume omlaag knop in te houden en daarna op de aan/uit knop te drukken. Op het scherm dat nu wordt getoond selecteer je de optie “Fastboot Mode” en druk je de aan/uit knop in om deze selectie te bevestigen.
  7. Nu je telefoon via Fastboot is opgestart gaan we de USB kabel verbinden met de PC en telefoon.
  8. Op je Windows PC klik je op de start knop -> uitvoeren -> cmd.
  9. In het commando venster moet je de volgende commando’s invoeren om de image te installeren op je HTC One X.
    • cd c:Fastboot [druk op enter]
    • fastboot flash boot boot.img [druk op enter]
    • fastboot erase cache [druk op enter]
  10. Na het invoeren van deze commando’s zal ClockworkMod Touch Recovery zijn geïnstalleerd op je toestel en voer je het volgende commando in om je One X opnieuw op te starten: fastboot reboot
  11. Om een ROM te installeren via CWM schakel je de telefoon helemaal uit en hou je opnieuw de volume omlaag en aan/uit knop ingedrukt en selecteer je in het menu de optie “Recovery”. Of open CWM direct door terug te gaan naar het hboot scherm en selecteer recovery

De installatie is nu voltooid en je zal nu gemakkelijk custom ROMs kunnen installeren door simpelweg het zip bestand van je ROM op het interne geheugen van je One X te zetten en deze ROM te installeren via CWM.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*