Open je garagedeur met de Raspberry Pi en Siri

Archief

piEen handig Raspberry Pi gebruiker heeft op het Pi-forum  een project gedeeld waarin is te zien hoe een garagedeur kan worden geopend met een iPhone, Siri en de Raspberry Pi. Het enige nadeel is dat het voor third-party ontwikkelaars momenteel nog niet mogelijk is om gebruik te maken van de Siri API’s maar een applicatie genaamd SiriProxy maakt het gelukkig mogelijk om zelf commando’s te creëren.

De garagedeur mod maakt dus gebruik van een Raspberry Pi waarop SiriProxy is geïnstalleerd. De Pi kan daarom niet alleen de specifieke Siri commando’s verwerken, maar ook het relay aansturen die de garagedeur opent. Hoewel SiriProxy niet in één klikt werkt is het instellen van de server niet het moeilijkste wat er is. Hoewel het zeker een leuke oplossing is moeten we ook niet vergeten dat de mod alleen werkt via een lokaal Wi-Fi netwerk of je moet een VPN verbinding willen opzetten voor het openen van je garagedeur.

Op het moment dat de Raspberry Pi op de juiste manier is geconfigureerd en de Siri commando’s via SiriProxy kan onderscheppen, dan zal je via Siri op de iPhone commando’s kunnen ingeven. Vergeet echter niet om deze commando’s ook in te voeren in de configuratiebestanden van de SiriProxy server. Het bestand dat moet worden aangepast kan hier worden gevonden: “/root/SiriProxy/plugins/siriproxy-example/lib/siriproxy-example.rb”.

Weet je niet hoe je deze commando’s moet creëren dan kun je ook de Raspberry Pi website bezoeken om het script direct te kopieren. Op het moment dat het juiste commando is ingegeven in SiriProxy zal het de GPIO-pins gebruiken om het relay van de garagedeur te activeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*