Sony stopt eindelijk met verkoop PlayStation 2 in Japan

Sony

$T2eC16NHJGkE9no8gFnyBQN4zQ(ypw~~60_84Aan alles komt een einde zo ook aan de PlayStation 2 van Sony, ondanks het feit dat de console in Japan altijd nog geregeld over de toonbank gaat. De allereerste PlayStation 2 werd in maart van 2000 uitgebracht en wordt door velen gezien als de populairste console uit de geschiedenis en tot op heden is er nog geen console die zo vaak is verkocht als de PS2. Helaas is het einde dan nu toch eindelijk nabij.

In de 13 jaar dat de console op de markt is geweest zijn er in totaal 150 miljoen stuks van verkocht. De PlayStation 2 is al een tijdlang niet meer te verkrijgen in Europa en de Verenigde Staten, maar het lijkt er nu ook op dat de console ook niet langer wordt verkocht in Japan, waardoor de populaire console officieel van de markt is verdwenen. Hoewel de PlayStation 3 ongetwijfeld nog een aantal jaren beschikbaar zal blijven is het maar de vraag of de console net zo populair zal worden als zijn voorganger, tot op heden is men er in ieder geval nog niet in geslaagd om het succes te evenaren, deels door de concurrentie van de Xbox 360 en de vertraagde wereldwijde lancering van de console.

Volgens Sony zal de PlayStation 3 in ieder geval nog worden ondersteunt tot en met 2015. De console zal op dat moment bijna zijn 10e verjaardag vieren, de PlayStation 3 werd in november 2006 eerst uitgebracht in Japan en Europa volgde een jaar later.

Er zijn overigens nog steeds een aantal ontwikkelaars die games ontwikkelen voor de PlayStation 2 doordat de userbase nog steeds erg groot is, al kun je de vraag stellen hoeveel consoles er ook nog daadwerkelijk worden gebruikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*