Apple brengt iOS 6.1 uit, jailbreak lijkt dichtbij te zijn!

Apple

iOS-6-iconNa maar liefst 5 bèta versies heeft Apple vandaag toch eindelijk iOS 6.1 uitgebracht, de grootste update sinds de lancering van iOS 6 in september 2012. De software werd vanavond rond klokslag 19:00 uitgebracht en kan zowel over-the-air als via iTunes worden gedownload en geïnstalleerd  Heel veel functies voegt de nieuwe update helaas niet toe.

Het zijn voornamelijk functies waar wij als Nederlandse gebruikers nog weinig aan hebben, want 4G LTE wordt nu ondersteunt door meer providers wereldwijd, en in de Verenigde Staten is het nu mogelijk om bioscoopkaartjes aan te schaffen via Siri. Apple bracht in iOS 6.1 ook de mogelijkheid voor iTunes Match abonnees terug om losse nummers via iCloud te downloaden, een optie die in een eerdere iOS versie zonder vermelding werd verwijderd.

Op het gebied van privacy is er in de nieuwe firmware ook het één en ander veranderd, de update voegt namelijk de mogelijkheid toe om de advertentie identifier van Apple te resetten, deze identifier werd door het bedrijf in iOS 6 gelanceerd na problemen met de zogeheten UDID’s. Deze identifier wordt door advertentie netwerken en ontwikkelaars gebruikt om de prestaties van advertenties te meten.

Er zijn ook nog een aantal kleinere verbeteringen, waaronder een aanpassing in de Passbook software en Safari browser, een nieuwe mediaspeler voor het lockscreen, en een verandering in de Apple Maps software die voor de gebruiker echter niet zichtbaar is.

Voor de tweede- en derde generatie Apple TV is vandaag firmware versie 5.2 uitgebracht. De update zorgt ervoor dat de Up Next functie van iTunes 11 nu ook beschikbaar is voor de Apple TV. Verder is het nu ook mogelijk om een Bluetooth toetsenbord te verbinden met de Apple TV, hiermee zal het zoeken naar content een stuk makkelijker moeten verlopen. Daarnaast werd er ook een nieuwe versie ontdekt, de Apple TV3,2 met een nieuwe S5L8947X processor. Mogelijk zal dit kunnen duiden op een nieuwe revisie met een Apple A6 processor, die de deur ook mogelijk gaat openzetten naar games en apps op de Apple TV.

De update komt ook slechts twee dagen na de release van de vijfde bèta van iOS 6.1, die zeer waarschijnlijk nog snel werd uitgebracht om te voorkomen dat de deadline van de bèta verliep. Eerder bleek uit die beta al dat mogelijk bezig is met de ontwikkeling van een iPad 4 met 128GB opslagcapaciteit.

Maar het meest interessante nieuws zal ditmaal zeer waarschijnlijk uit de jailbreak community komen, want welbekende iOS-hackers hebben al laten een jailbreak klaar te hebben staan, en dat men momenteel alleen nog de publieke iOS 6.1 update moet afwachten om te kijken of er geen exploits in de software zijn gedicht.

Download iOS 6.1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*