Apple opnieuw in onderhandeling met platenlabels over iRadio dienst

Apple

iTunes-11-LogoEen aantal maanden voor de jaarwisseling gingen er al geruchten dat Apple bezig zou zijn met internet radio dienst die te vergelijken is met de radio functie Spotify of het Amerikaanse Pandora. De dienst zou ergens in het begin 2013 moeten verschijnen, maar vervolgens verschenen er berichten dat het bedrijf moeite had met het sluiten van deals met platenlabels. Echter lijkt een nieuw rapport erop te duiden dat de onderhandelingen weer volop aan de gang zijn.

Op Investors Business Daily is te lezen dat Apple zeer waarschijnlijk een internet radio dienst gaat lanceren dit jaar, omdat de manier waarop we nu naar muziek luisteren aan het veranderen is. De nieuwe dienst zal worden geïntegreerd in de iTunes applicatie voor iOS en zal zichzelf aanpassen aan de voorkeuren van de gebruiker en daarnaast zal de integratie met iTunes ervoor zorgen dat content snel en eenvoudig kan worden aangeschaft.

Hoewel we in de afgelopen jaren hebben geleerd dat we maar beter niet alles kunnen geloven wat analisten naar buiten brengen, lijken de berichten over een internet radio dienst van Apple die volledig geïntegreerd is met iTunes in ieder geval niet volledig te zijn verzonnen.

Alle ingrediënten zijn aanwezig om de dienst populair te maken, op Pandora is het bijvoorbeeld al mogelijk om een nummer aan te schaffen via iTunes, en de vraag is dan ook waarom Apple niet een eigen dienst zal gaan lanceren. Het bedrijf kan bijvoorbeeld geld verdienen via de iTunes Store en het eigen advertentienetwerk iAds.

In de komende maanden zullen we waarschijnlijk meer te weten komen over de toekomstplannen van Apple op gebied van online muziek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*