Google werkt aan Smart Watch met Android

Google

Schermafbeelding 2013-01-24 om 21.42.12Het ziet er naar uit dat Google zich in de toekomst volledig gaat richten op draagbare computer apparaten. Vorig jaar introduceerde men tijdens Google I/O al Project Glass en kort daarna werd er ook nog een Smart Gloves patent ontdekt. Vandaag lijkt alles erop te wijzen dat men bezig is met een op Android gebaseerde smartwatch.

De technologie ontwikkelt zich op moment nog steeds in een rap tempo, en dat terwijl we nog eigenlijk maar een aantal jaren gebruik maken van de smartphones zoals we die nu kennen. Het is dan ook geen verassing dat Google druk bezig is met aanboren van een nieuwe markt.

Volgens Business Insider is Google namelijk erg geïnteresseerd in het maken van een smartwatch. De website zegt deze informatie te hebben ontvangen van een insider die is geïnformeerd over het project. De bron zegt dat Google momenteel onderzoekt hoe groot de potentiele markt is voor een smartwatch. Dit betekent dat er mogelijk al een aantal ontwerpen en prototypes zijn gemaakt, maar het zou zeker nog geen product zijn dat al bijna klaar is.

smartwatchVeel weten we dan helaas ook nog niet over het nieuwe project van Google. Maar in oktober 2012 verscheen er wel een nieuwe patent bij het USPTO. In dit patent werd een apparaat beschreven dat gebruik maakte van een touchscreen en augmented reality om een unieke draagbare ervaring te creëren.

Mocht Google ervoor kiezen om gebruik te maken van deze technologie dan zal er gebruik worden gemaakt van een transparant scherm dat via een scharnier is bevestigd aan de voorkant van het apparaat en gebruikers in staat stelt om naar verschillende items te kijken en over deze dingen informatie te vinden. Het kan daarom in de basis het best worden gezien als Project Glass verwerkt in de behuizing van een horloge.

Het ligt daarnaast voor de hand dat de Google Smart Watch op een aangepaste van Android zal draaien, want de informatie van het besturingssysteem zal natuurlijk op een veel kleiner scherm dan gebruikelijk worden getoond. Daarnaast zal de Smart Watch ongetwijfeld eenvoudig kunnen worden gekoppeld aan een Android smartphone of tablet om bijvoorbeeld notificaties, nieuws, berichten en andere informatie uit te wisselen zonder dat je elke keer je smartphone uit je zak moet halen.

De grote vraag is natuurlijk of een soortgelijke Smart Watch van Google voor een acceptabele prijs kan worden gemaakt, want hoewel het idee natuurlijk erg interessant oogt, zullen veel mensen geen 500 tot 600 euro willen betalen voor een horloge met Android.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*