Hackers boeken vooruitgang bij iOS 6 jailbreak

Apple

iphone5Het blijkt voor hackers tegenwoordig steeds lastiger om een jailbreak te ontwikkelen voor de verschillende iOS-apparaten, en dit is dan ook één van de redenen dat de populariteit van een jailbreak langzaam maar zeker begint af te nemen. Sinds de lancering van iOS 6 is er nog geen enkele untethered jailbeak verschenen voor de firmware, en dit heeft vooral te maken met het feit dat er voor de nieuwe iOS-apparaten nog geen bootrom-exploit is gevonden. Een bootrom-exploit is namelijk niet door Apple te patchen met een software update. 

Dit wil echter niet zeggen dat men niet langer werkt aan een jailbreak voor iOS 6, want de welbekende hackers zoals @pod2g en @planetbeing werken al tijden aan de iOS 6 en iPhone 5 jailbreak. Het goede nieuws dat vandaag dan ook naar buiten kwam is dat ze in de afgelopen dagen veel vooruitgang hebben geboekt. Planetbeing liet zelfs in een tweet weten dat de toekomst er goed uit ziet voor de jailbreak community, de vraag is echter of men een bootrom-exploit heeft gevonden of dat het nog steeds gaat om een userland-jailbreak.

In de afgelopen weken hebben we nog maar weinig gehoord van de hackers, maar in de afgelopen dagen is er steeds meer informatie te zien op Twitter, Reddit, en verschillende websites. Het kan dan ook geen toeval zijn dat de planetbeing nu openlijk spreekt over de iOS 6 jailbreak.

Er zullen in ieder geval nog een hoop iPhone, iPod Touch en iPad gebruikers zijn die niet langer kunnen wachten om een aantal nieuwe jailbreak tweaks te installeren op hun iOS-apparaat. Meer informatie zal zeer waarschijnlijk later deze maand nog volgen, helaas is er verder nog niks bekent over een mogelijke release datum.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*