Hands-on: LG Optimus G

Archief

optmius_g_leadDe Optimus G is het nieuwe Android vlaggenschip van LG. Waar het eerder nog onduidelijk was of het toestel naar Nederland zal komen, heeft LG vandaag bevestigt dat dit toestel in plaats van de Nexus 4 naar de Benelux gaat komen. Een goed moment voor ons om eens te kijken naar wat we kunnen verwachten van deze nieuwe Android smartphone.

Ontwerp & Bouwkwaliteit
Op het eerste oog lijkt de Optimus G meer op de eerder uitgebrachte Optimus toestellen dan op de Nexus 4 diee in samenwerking met Google werd ontwikkeld. De Optimus G is in vergelijking met de nieuwste HTC en Samsung Galaxy toestellen behoorlijk hoekig. Maar ondanks dat het toestel er anders uit ziet, doet het qua afmetingen en gewicht niet onder voor de concurrentie.

Het toestel zal daarom nog wel steeds te groot zijn voor smartphone gebruikers met kleine handen, en de Optimus G is daarom het best te vergelijking met de grootte van de Galaxy S3 en de HTC One X+. Hoewel de bouwkwaliteit van LG niet altijd van het hoogste niveau is gebleken, lijkt de unibody plastic behuizing van de Optimus G wel prima tegen een val te kunnen.

Scherm
De Optimus G is uitgerust met een 4,7-inch True HD-IPS + LCD scherm. Het scherm heeft een resolutie van 768×1280 pixels met een pixel densiteit van 318 pixels per inch. De kwaliteit van het scherm is goed te noemen met prima kijkhoeken en kleuren die goed zijn gekalibreerd.

In vergelijking met de Lumia 920 laat het scherm helaas toch wat steekjes vallen, want het scherm van de Nokia lijkt een stukje scherp en helderder te zijn.

Snelheid
Dankzij de quad-core 1,5GHz Qualcomm Krait CPU en 2GB aan RAM is de Optimus G momenteel één van de snelste smartphones die je momenteel kan vinden. Dankzij de snelle processor starten geïnstalleerde apps direct en zijn er dankzij de Adreno 320 GPU maar weinig haperingen te detecteren.

Hetzelfde geldt voor het laden van websites, via een Wi-Fi verbinding konden verschillende websites tegelijkertijd worden geopend en ook starten video’s op YouTube direct. Toch zullen we de Optimus G verder moeten testen om te kijken hoe het toestel zich verhoudt tot de concurrentie in de verschillende benchmarks.

Camera
De camera van een smartphone is in het afgelopen jaar steeds belangrijker en beter geworden, en de 8-megapixel camera van de Optimus G lijkt vooral bijna weinig licht niet mee te kunnen met de concurrentie. Op de foto’s was veel ruis te zien en in het algemeen zijn de foto’s niet van hoge kwaliteit.

Besturingssysteem
Het is daarnaast teleurstellend om te zien dat de Optimus G nog steeds draait op Google’s Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich en niet op het nieuwe Android 4.2.1 Jelly Bean. Dit betekent dat handige nieuwe functies zoals Google Now nog niet aanwezig zijn en dat er ook geen ondersteuning aanwezig is voor meerdere gebruikers.

Verder heeft LG er ook voor gekozen voor een eigen grafische schil over Android heen, waardoor het toestel er anders uitziet dan andere Android toestellen. Een eigen interface heeft ook vaak als nadeel dat updates langer op zich laten wachten, gelukkig is er altijd nog wel de XDA community met eigen custom ROMs.

Batterij
De batterij van de Optimus G kan door de unibody behuizing niet worden verwijderd, maar volgens LG is de 2100mAh batterij goed voor 335 uur op standby en 15 uur aan spraaktijd.

Conclusie
De LG Optimus is dankzij het lagere prijskaartje zeker een goed Android toestel te noemen. Maar het verouderde besturingssysteem en de tegenvallende bouwkwaliteit zorgen ervoor dat dit waarschijnlijk niet de hit gaat worden waar LG op hoopt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*