Jailbreak tool uitgebracht voor Windows RT

Microsoft

windows-phone-logoEerder deze weken schreven we al hoe een hacker erin was geslaagd om via een hack ongesigneerde desktop applicaties te draaien op het Windows RT besturingssysteem van Microsoft. In een reactie op de hack liet Microsoft weten dat de bevindingen deel uitmaakten van een kwetsbaarheid in de software, en daarbij prijsden ze zelfs de hacker voor zijn vindingrijkheid. Echter is er nu ook een Windows RT Jailbreak tool verschenen op het bekende XDA Developers forum.

Het tooltje dat is gemaakt door XDA gebruiker Netham45 is niks meer dan een simpel batch bestand, dat het jailbreak proces dat eerder deze week werd ontdekt volledig automatiseert. De hack die eerder deze week werd gepubliceerd doet eigenlijk niet veel meer dan het veranderen van een waarde in de instellingen van de Windows RT kernel, maar door het veranderen van de waarde kunnen alle soorten apps op het besturingssysteem draaien. Helaas was de hack eigenlijk alleen uit te voeren door technische gebruikers, maar het tootlje dat vandaag verscheen doet het meeste van het werk. Het grootste probleem van de exploit is dat deze instelling bij elke reboot opnieuw moet worden aangepast, en ook werkt het alleen voor ongesigneerde ARM desktop apps.

Doordat de hack nu publiekelijk beschikbaar is voor alle gebruikers is er een kans aanwezig dat we in de nabije toekomst een nieuwe community gaan zien ontstaan met ARM desktops apps voor zowel het Windows RT besturingssysteem als de Microsoft Surface. Echter is de kans groot dat Microsoft op korte termijn een patch zal gaan uitbrengen die deze kwetsbaarheid in de software gaat aanpakken. Duidelijk is in ieder geval wel dat het lek is te dichten, maar omdat gebruikers de mogelijkheid hebben op te herstellen via een recovery partitie kunnen ze altijd Windows Updates terugdraaien en daardoor ook weer gebruik maken van de hack.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*