LG bevestigd bestaan van Optimus G Pro

Archief

LG_boothTwee Koreaanse persbureaus, Yonhap en Aju News, melden vandaag dat LG het bestaan van de Optimus G Pro heeft bevestigd. Vorige week verscheen er op het internet al een afbeelding van een LG smartphone met een 5,5-inch 1080p scherm, en het lijkt erop dat dit de Optimus G Pro gaat worden.

Op dit moment is er op het gebied van specificaties verder nog weinig bekend over de nieuwe smartphone van LG, hoewel het voor de hand ligt dat LG de Optimus G Pro mogelijk zo snel mogelijk op de markt wil brengen om de concurrentie aan te gaan met de Samsung Galaxy IV en de iPhone 5S, die beide gepland staan voor later jaar. Het lijkt er overigens ook op dat de Optimus G Pro niet moet worden gezien als de opvolger van de Optimus G, maar dat het slechts een verbeterde versie is met een 1080p scherm.

Het is een tactiek die LG ook vorig jaar toepaste, tijdens het Mobile World Congress in februari 2012 werd toen namelijk de eerste smartphone met quad-core processor aangekondigd; de LG Optimus 4X. De telefoon werd tijdens de zomer uitgebracht, en slechts een aantal maanden later kondigde LG de opvolger aan; de Optimus G. Dit model werd in de winter uitgebracht. Het lijkt er dus op dat LG jaarlijks een volledig nieuw toestel zal uitbrengen, gevolgd door een kleinere update van datzelfde model.

De vraag is natuurlijk of het uitbrengen van hardware genoeg is voor LG, want in de afgelopen jaren heeft men qua ondersteuning en software updates een erg slechte naam gekregen. Wij raden LG dan ook aan om hun eigen interface op te geven, en te gaan voor de standaard Android interface. Want LG moet toch ook de populairiteit hebben gezien van de Nexus 4?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*