Nokia werkt aan high-end Windows Phone met 41-megapixel PureView-camera

Archief

nokia-808-pureview-groupDe Nokia Lumia 920 is zonder twijfel het vlaggenschip van het Windows Phone 8 besturingssysteem, en hoewel de Lumia 920 voor een groot deel gebruikt maakt van dezelfde PureView technologie is het zeker niet de 41-megapixel camera die we kennen van de Nokia 808 PureView. Het probleem lag echter niet bij Nokia, maar bij Windows Phone 8 die gaan ondersteuning bood voor de 41-megapixel sensor, maar volgens bronnen van The Verge kan dit weleens in de toekomst gaan veranderen.

Verschillende anonieme bronnen zouden aan de site hebben laten weten dat er momenteel een nieuwe Windows Phone in ontwikkeling is bij Nokia, dit toestel zou intern bekend staan als de “EOS” en zijn uitgerust met een sensor die vergelijken is met de 41-megapixel sensor van de Nokia 808 PureView. Dit nieuwe model met de verbeterde camera zal het vlaggenschip moeten worden van de 2013 line-up van Nokia, en zal naar verluidt ook gemaakt zijn uit aluminium in plaats van de polycarbonaat behuizing van de Lumia 920.

Dit nieuwe model met aluminium behuizing en PureView camera sensor moet echter niet worden verward met een andere aluminium smartphone van Nokia, de Catwalk, dit model zal namelijk in de hiërarchie onder de EOS komen te staan in de serie, en daarnaast zullen er nog een aantal mid-range smartphones aan de lijn worden toegevoegd. Het Finse bedrijf zou momenteel ook samen met Microsoft werken aan een Windows RT tablet die in de loop van 2013 moet verschijnen, maar tot op heden is er over de tablet nog weinig informatie gelekt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*