Sony CEO: High-end Android smartphones zijn onze redding

Sony

Schermafbeelding 2013-01-17 om 18.59.01Sony CEO Kaz Hirai voorspelt dat de smartphone divisie van het bedrijf werkt aan een comeback door zich volledig te gaan richten op high-end apparaten, een goed voorbeeld van deze tactiek is natuurlijk het nieuwe vlaggenschip, de Xperia Z. Het zal ook betekenen dat het bedrijf stopt met de ontwikkeling van de budget toestellen. “Wij gaan ons meer richten op de high-end markt in plaats van ons te focussen op een zo groot mogelijk marktaandeel”, liet Hirai vandaag in Japan opmerken, ondanks het feit dat de telefoon afdeling van Sony nog steeds fors verlies draait.

De voorspellingen van analisten zijn hier een goed voorbeeld van, Sony zou naar verluidt op weg zijn naar een verlies van 193 miljoen dollar in het volgende fiscale jaar, toch blijft het bedrijf vertrouwen houden in de toekomst. Het bedrijf zegt dat de divisie in het komende financiële jaar winstgevend moet gaan worden.

Om dit te realiseren zal het bedrijf zich richten op de markt waar het grote geld is te verdienen: de dure high-end smartphones. “We zijn uit de markt van goedkope toestellen en richten ons volledig op de Android-gebaseerde smartphone markt. We moeten nu producten hebben die indruk maken op de consument.”

De vraag is natuurlijk of de Xperia Z dit kan bewerkstelligen, het goede nieuws voor Sony is wel dat het toestel door de media positief ontvangen. Het bedrijf heeft ditmaal gebruik gemaakt van een aantal kenmerken die we vaker zien bij apparaten die op de Japanse markt zijn gericht, zo is het toestel bestand tegen water en zand. Verder zijn de hardware specificaties zeer goed te noemen dankzij het 1080p scherm, 13-megapixel camera, en een snelle quad-core processor.

Daarnaast heeft Sony er ook voor gezorgd dat de smartphone kan worden verbonden met andere producten van het bedrijf. Tijdens CES toonde Sony namelijk hoe de Xperia Z eenvoudig een verbinding kan omzetten met een Sony Smart TV doormiddel met een afstandsbediening met NFC ondersteuning.

Hai liet vandaag weten dat er nog genoeg ruimte is om verder te groeien, ondanks het bedrijf het momenteel lastig heeft ten opzichte van andere fabrikanten. Het Japanse bedrijf zal tijdens het Mobile World Congress 2013 zeer waarschijnlijk nog een aantal nieuw toestellen onthullen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*