Sony Xperia Tablet Z gaat volgende week in Japan worden aangekondigd

Sony

Sony-Xperia-Tablet-Z-NTT-DoCoMo-japanGisteren schreven we pas voor het eerst over het mogelijke bestaan van de Sony Xperia Tablet Z, en het lijkt erop dat de geruchten volgende week al officieel gaan worden bevestigd door de Japanse fabrikant. De tablet is namelijk verschenen op één van de websites van NTT DoCoMo, en het lijkt erop dat de tablet op 22 januari door de grootste Japanse mobiele provider gaat worden aangekondigd.

Uit de gegevens blijkt dat de Sony Xperia Tablet Z al deel uit maakt van de 2013 line-up van de provider, en Japanse consumenten zouden zelfs de tablet al kunnen proberen bij verschillende DoCoMo locaties tussen 23- en 27 januari. Het lijkt er in ieder geval wel op dat de informatie over de tablet te vroeg is gepubliceerd want de pagina is momenteel offline gehaald, gelukkig hebben we altijd nog de beschikking over Google Cache om de informatie terug te halen.

In ons artikel van gisteren was al te lezen dat Sony de Xperia Tablet Z zeer waarschijnlijk eerst in Japan zou uitbrengen, en dat de overige markten waaronder Europa later zouden volgen. De kans is dan ook groot dat we volgende maand tijdens het Mobile World Congress meer te weten komen over de nieuwe Sony tablet.

De verwachting is dat de Sony Xperia Tablet Z zal draaien op Android 4.1 Jelly Bean met Sony’s eigen interface. Daarnaast zal de tablet net zoals de Xperia Z smartphone zowel bestand zijn tegen water en zand. Verder zal de high-end tablet zijn uitgerust met een 10,1-inch (1920 x 1200) scherm, een quad-core 1,5GHz Qualcomm Snapdragon SoC, 2GB aan RAM, 32GB aan opslagcapaciteit, 8-megapixel camera (achter), 2-megapixel (voor), LTE-ondersteuning, NFC, en een 6.000mAh batterij.

Eerder liet Sony al weten zich in de toekomst volledig te gaan richten op high-end Android producten, en het lijkt erop dat deze Xperia Tablet Z precies in deze visie past. Op dit moment is het helaas nog niet duidelijk hoeveel de tablet in Europa moet gaan kosten.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*