Specificaties gelekt van volgende generatie Xbox 720

Microsoft

xbox-360notextDe aankondiging van de volgende generatie Xbox lijkt gezien de vele geruchten steeds dichterbij te komen, en vandaag is er voor het eerst gedetailleerde informatie verschenen over de hardware van de nieuwe console van Microsoft. De bron waarmee NeoWin zegt te hebben gesproken zou eerder ook betrouwbare informatie hebben gegeven over de Nintendo Wii U, volgende generatie Xbox en de PlayStation 4.

Microsoft zou voor de volgende generatie Xbox hebben gekozen van een zogeheten octacore-processor, welke net zoals de huidige generatie desktopprocessor gebaseerd is op de x64-instructie set. Een behoorlijke wijziging overigens in vergelijking met de triple-core PowerPC-processor van de Xbox 360. Daarbij zouden alle acht cores zijn geklokt op 1,6GHz en heeft iedere afzonderlijke core zijn eigen hardware thread zonder deze te moeten delen met andere cores. Deze hardware threads kunnen twee instructies per klokslag verwerken. Verder heeft elke set, bestaande uit vier cores, in totaal 2 MB L2 cache, waardoor er in totaal 4 MB aan L2 cache aanwezig is.

De GPU die door Microsoft is gebruikt is waarschijnlijk gebaseerd op het ontwerp van de AMD HD7000 of de toekomstige HD8000-serie. Deze zou de beschikking hebben over een Direct X 11.1 “class” processor met in totaal 768 shader cores. Het lijkt daarom ook wel vast te staan dat dit om een ontwerp gaat die volledig is gemaakt voor de Xbox ‘Durango’. Volgens de bron zou de GPU op zijn piek goed zijn voor 1,2 biljoen floating-point berekeningen per seconden.

Dit alles zal moeten worden ondersteunt door in totaal 8 gigabyte (GB) aan DDR3 RAM geheugen met een bandbreedte van 68GPps. Maar net zoals zijn voorganger 32MB aan super SRAM (ESRAM) geheugen met een bandbreedte van 102GBps. De combinatie tussen de twee kan ervoor zorgen dat de GPU dankzij het traditionele geheugen en het ESRAM geheugen de beschikking heeft over een maximale bandbreedte van 170 GBps

Net zoals zijn voorganger heeft ook de volgende generatie Xbox de beschikking over een harde schijf voor de installatie van games, downloads en andere content. Maar Microsoft heeft wel afscheid genomen van de standaard DVD speler, in plaats daarvan zal er nu een 50GB Blu-ray speler zijn te vinden.

Bij de nieuwe Xbox zal er nu aan de achterkant ook een Gigabit Ethernet poort te vinden zijn, en is ook Wi-Fi en Wi-Fi Direct geïntegreerd in de console zelf, waardoor er geen externe accessoires hoeven te worden aangeschaft. Verder is er in het artikel te lezen dat de Xbox ‘Durango’ de beschikking heeft over meerdere USB 3.0-poorten, Kinect-ingang, S/PDIF-uitgang, en een HDMI 1.4 uitgang en ingang.

Mochten de geruchten waar blijken te zien dan lijkt het erop dat Microsoft met de volgende generatie Xbox weer een krachtige console heeft gemaakt, die ook net zoals de Xbox 360 een lange periode mee zal moeten gaan. Daarnaast zal men mogelijk ook gebruik van de High-fidelity Natural User Interface (NUI) sensor gaan maken. Dit zal betekenen dat Kinect een belangrijke betekenis zal spelen in de volgende generatie Xbox.

Schermafbeelding 2013-01-22 om 12.13.58

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*